Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη Μπαλτά για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις σε δύο χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για συνεντευξη μπαλτα
Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στα «Επίκαιρα» και στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε δύο χρόνια αλλάζει και το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων. Οι αλλαγές θα είναι συνταρακτικές. Η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλη ''εξέταση''. 

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης Μπαλτά για τις εισαγωγικές εξετάσεις:

- Όλο το σύστημα δουλεύει μόνο για τις εισαγωγικές εξετάσεις, λες και πρόκειται για πόλεμο. 

- Σε πρώτο επίπεδο, θα αποσυνδεθεί το λύκειο από τα πανεπιστήμια. 

- Τα λύκεια θα αποκτήσουν αυτόνομο ρόλο και άξιο πτυχίο, ανεξαρτήτως αν μετά οι απόφοιτοι θελήσουν να περάσουν ή όχι στα πανεπιστήμια. 

- Η τελευταία τάξη του λυκείου και το πρώτο έτος του πανεπιστημίου μπορεί να έχουν πολλά κοινά. 

- Δεν μου αρέσει το Λύκειο να είναι ένα κακό φροντιστήριο για το πανεπιστήμια. Και για τον μαθητή και για τον δάσκαλο,που νιώθει εξαιρετικά εγκλωβισμένος. 

- Αν αυτή τη στιγμή ανοίξουν για όλους τα πανεπιστήμια, τότε η Ιατρική θα έχει δέκα χιλιάδες φοιτητές και άλλες σχολές θα είναι κενές. 

- Ήδη σχεδιάζουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. 

- Προέχει η αναμόρφωση του Λυκείου. 

- Σε δύο χρόνια θα είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ριζικά και ουσιαστικά τη μέθοδο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου