Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για αθλητης στιβου καρτουνΤο panelladikes24 προς ενημέρωση των φετινών υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:

- Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

- Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις τελευταίες τους επιδόσεις. 

- Υποψήφιοι των ετών 2013 και 2014 που δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ. 

- Απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα εξεταστούν ξανά για το 90% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, είναι υποχρεωμένοι να εξεταστούν στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, ανεξαρτήτως αν είχαν εξεταστεί σε αυτές στο παρελθόν. 

- Υποψήφιοι που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσαν επιθυμία για τα ΤΕΦΑΑ, μπορούν τελικά να είναι υποψήφιοι, αρκεί να υποβάλουν σχετική αίτηση και δικαιολογητικά στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας. 

- Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες των εξετάσεων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι και τις επιτροπές που θα λειτουργήσουν. (Δείτε εδώ την περυσινή ανακοίνωση). 

- Δείτε εδώ τα αγωνίσματα και την βαθμολογική κλίμακα αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ. 

- Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τρία αγωνίσματα για εξέταση από τα τέσσερα (4) που περιλαμβάνουν οι πρακτικές δοκιμασίες.

- Ανάλογα με τις επιδόσεις που επιτυγχάνουν συγκεντρώνουν ανάλογο αριθμό μορίων τα οποία προστίθενται στα συνολικά μόρια των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων. Ο τελικός βαθμός των πρακτικών δοκιμασιών προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών των τριών αγωνισμάτων. Αυτός ο τελικός βαθμός πολλαπλασιάζεται με το 200 για να προκύψουν τα μόρια. Ο μέγιστος αριθμός μορίων μπορεί να είναι τα 4.000 μόρια. Έτσι για παράδειγμα υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει στα τρία αγωνίσματα που επέλεξε τους βαθμούς 20, 17, και 15 θα έχει τελικό βαθμό: (20 + 17 + 15) : 3 = 52 : 3 = 17,33 * 200 = 3.466 μόρια.

- Η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψήφιων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ πραγματοποιείται περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου σύμφωνα με τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν από κάθε επιτροπή. 

- Οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ανακοινώνονται τέλος Ιουλίου, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24



3 σχόλια:

  1. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τα τεφαα μπορω να γινω και διαιτολογος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή