Τρίτη 28 Απριλίου 2020

COVID-19 και Στρατιωτικές Σχολές - Ερώτηση στη Βουλή για τους έγκλειστους σπουδαστές - Ποια η θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Evelpidon_Dendias_7 | Defence-point.grΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ο βουλευτής Βασίλειος Κεγκέρογλου του κόμματος ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα μέτρα προστασίας των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών παραμένουν έγκλειστοι στις Σχολές για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, από την αρχή εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα τα εξής

Για τους μαθητές κρίναμε ότι τώρα πρέπει να προστατευτούν. Ασφαλώς και θεωρώ ότι εφόσον δεν έχει (όπως σας είπα, εκ του αποτελέσματος κρίνεται το κάθε μέτρο) παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα μέχρι τώρα, θα ήταν κρίμα από εδώ και πέρα να διακινδυνεύσουμε να παρουσιαστεί.

Εάν, λέω υποθετικό σενάριο, γυρίσει έστω κι ένας μαθητής όντας φορέας του ιού, μετά θα αναγκαστούμε είτε να βάλουμε όλη τη Σχολή σε καραντίνα, είτε ακόμα να διακινδυνεύσουμε ακόμα και απώλεια του έτους. Αυτό νομίζω ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη ζημιά, και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε να το αποτρέψουμε. 

Επειδή μέχρι στιγμής έχουμε το απόλυτο, όσον αφορά στην απουσία κρουσμάτων, νομίζω ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Να μην χαλάσουμε δηλαδή κάτι το οποίο στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι δουλεύει πολύ καλά.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ερώτηση του βουλευτή.

Δείτε επίσης: 





Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


8 σχόλια:

  1. Επειδή σε αυτό το blog μου δίνεται η δυνατότητα να γράψω το σχόλιό μου, θα απαντήσω 'ΚΑΠΟΥ' που μπορεί να γράφει και να προσβάλει...
    1. Έστειλα το παιδί μου να υπηρετήσει την πατρίδα του δηλ την ΕΛΛΑΔΑ ( ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΗ).
    2. Οι οπλίτες ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΊΝΟΥΝ ωραιότατα κι επισκέπτονται τις μητέρες τους κι ομιλώ για όσων τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων.
    Και φυσικά δεν έχω πρόβλημα να επισκεφθούν τα σπίτια τους και να γράψουν και βεβαίωση να πάνε στο σούπερ μάρκετ, να πάνε για σωματική άσκηση κλπ. Όπως όλος ο κόσμος. Όπως κι εσείς, που πάτε στη δουλειά σας ή όπου σας επιτρέπει η βεβαίωση ακόμα να βγάλετε και το κατοικίδιό σας βόλτα.
    Συμπέρασμα. Με τη βεβαίωση που θα γράψετε εσείς, ή οι οπλίτες ή οποιοσδήποτε δε θα μεταφερθεί ο covid στην κοινωνία..
    Ο covid θα μεταφερθεί στην κοινωνία αν βγουν οι έγκλειστοι μαθητές...
    Όχι ..δε θα βγουν έτσι. Θα φτιάξουν κι αυτοί το χαρτί. Μη φοβάστε ΔΕ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ.
    Και τέλος.. Έτσι είμαστε οι ελληνίδες μητέρες. Λατρεύουμε τα παιδιά μας, τους δίνουμε αρχές και ηθικές αξίες τους μαθαίνουμε να έχουν ιδανικά και τα υπερασπιζόμαστε όπου πρέπει. Μην ανησυχείτε. Όταν θα έρθει η ώρα θα κάνουν το καθήκον τους. Έτσι έχουμε μάθει εμείς οι μανάδες τα παιδιά μας. Και τα καμαρώνουμε και είμαστε περήφανες για αυτά. Και μεσήλικες να γίνουν για εμάς θα είναι πάντα τα παιδιά μας. Τα παιδιά όλων των στρατιωτικών σχολών τα νιώθω παιδιά μου! Κι εύχομαι να βγουν γρήγορα εξόδου γιατί ο άνθρωπος εκτός από σώμα έχει και ψυχή. Προσπαθώντας να προφυλάξουμε το σώμα, μην βλάψουμε την ψυχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα και κάτι για να πας λίγο παραπέρα..
    Μία μάνα μπορεί να έχει 2 παιδιά. Έναν σπουδαστή ΑΣΣΥ και έναν ΑΣΕΙ.
    Άραγε αυτή ποιανού μάνα είναι?
    Σίγουρα όχι μόνο ΑΣΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου κυρία....έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα αναφέρεται αλλά να ξέρετε ότι κάπου αποσκοπούν όλα αυτά τα ανόητα σχόλια για τους άξιους σπουδαστές μας και τις μητέρες τους.
      Κανένα αξιότιμο στέλεχος του Ελληνικού Στρατού δεν μιλά τόσο απαξιωτικά για τις μητέρες και τους σπουδαστές μας.Γιατί όλοι έχουν περάσει από αυτές τις σχολές και κατανοούν πλήρως την δύσκολη αυτή κατάσταση και επαινούν τους άξιους σπουδαστές μας για το ήθος το σθένος την αστείρευτη υπομονή και υπακοή τους!!!!!
      Τώρα οι υπόλοιποι που κατακρίνουν πάντα με ειρωνικά σχόλια είναι αυτοί οι οποίοι έχουν περάσει μόνο απέξω από τις Στρατιωτικές σχολές όπως περνούν απ τις βιτρίνες των καταστημάτων.Όλοι αυτοί λοιπόν οι επικριτές προφασίζονται συνεχώς διάφορες δικαιολογίες για τα παιδιά τους ή τις οικογένειες τους ώστε να επωφελούνται...να παίρνουν άδειες,να μην κάνουν υπηρεσίες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε....Αυτοί τώρα μιά χαρά απολαμβάνουν τις άδειες ειδικού σκοπού...αλλά δεν τους φτάνει αυτό και κατακρίνουν τις μάνες σπουδαστών...με σκοπό πάλι να επωφεληθούν.
      Άς μας πουν λοιπόν όλοι αυτοί #ΜΑΧΙΜΟΙ# και οι #ΜΑΧΙΜΕΣ# τι θα κάνουν άν γίνει πόλεμος?? Θα ζητάνε πάλι άδειες για να είναι σπίτι με τα παιδάκια τους ??
      Ας μας απαντήσουν εδώ γιατί στις σελίδες τους που αναφέρουν επικριτικά και ανόητα σχόλια για μάνες και σπουδαστές....όχι μόνο δεν απαντούν αλλά διαγράφουν όλα τα αρνητικά γιαυτούς σχόλια και κρατούν μόνο ειρωνικά χαζόλογα που τους βολεύουν...Και φυσικά έχουν δείξει το επίπεδό τους...
      ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ....Έχουν επιδείξει την αμορφωσιά τους την κατωτερότητά τους και την μικροψυχία τους...ώστε να τα βάζουν με σπουδαστες και μάνες αποσκοπώντας πάλι στα ατομικά τους συμφέροντα....ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!
      Εύχομαι ο ΘΕΟΣ κι η ΠΑΝΑΓΙΑ να δίνει δύναμη ψυχική και σωματική στους Σπουδαστές μας στους στρατιώτες, σε όλους τους γονείς τους που μόνο αυτοί κι Ο ΘΕΟΣ ξέρουν τι περνάνε και δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να τους κρίνει!! Πιστεύω και ελπίζω ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ να μας βοηθησει ΟΛΟΥΣ και προπαντώς να δικαιώσει και να ανταμείψει το συντομότερο τους ΑΞΙΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!! ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΚΕΝ!!!!!

      Διαγραφή
  3. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!
    Αγαπητέ Κύριε...ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!
    Χαίρομαι πολύ που κατάλαβε κάποιος τα σχόλιά μου. Δεν τηλεφώνησα, ούτε ενόχλησα κανέναν.
    Με ενόχλησαν τα πικρόχολα σχόλια που αφορούσαν και το πρόσωπό μου.
    Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να δώσω μια απάντηση σε αυτά. Δεν είχα βήμα, αλλά θεώρησα ότι το άρθρο αυτό που αφορά τις στρατιωτικές σχολές θα διαβαστεί..και τα σχόλιά μου, μπορεί να τα διαβάσει και ο αποδέκτης τους.
    Διαβάζοντας το σχόλιό σας, ένιωσα συγκίνηση και ικανοποίηση. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΘΏΣ ΑΝΈΣΤΗ Ο ΚΎΡΙΟΣ!!!!!
      Σας κατανοώ πλήρως...και πιστεύω δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος....αρκεί να βάλει το παιδί στη θέση αυτών των παιδιών και τον εαυτό του στη θέση των γονιών....Αλλιώς φυσικά δεν τους αγγίζει τίποτε....οτι θέλουν λένε...Ας τους φωτίσει ο ΘΕΌΣ!!!!!
      ΤΑ παιδιά αυτα είναι ΉΡΩΕΣ και ο ΘΕΌΣ θα τους βοηθήσει γιατί βλέπει τον ΑΓΏΝΑ τους!!!
      Είμαι ΣΊΓΟΥΡΟΣ γι'αυτό!!!!

      Διαγραφή
  4. Απόφαση - 15ήμερη άδεια στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών μετά από δύο παραμονής στις σχολές λόγω COVID-19

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/05/15-covid-19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή