Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Ο βαθμός θα υπολογίζεται και από το Εθνικό Απολυτήριο - Μειώνονται οι Ομάδες Προσανατολισμού - Επανέρχονται τα Λατινικά και η βάση του 10 - Δείτε όλο το σχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ Archives | Page 9 of 13 | Καστοριανή ΕστίαΝέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχεται με την υπογραφή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Στο νέο σύστημα θα υπολογίζεται εκτός των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ο βαθμός του Εθνικού Απολυτηρίου που θα συνυπολογίζεται από τους βαθμούς και των τριών τάξεων του Λυκείου.

Επίσης, επανέρχεται το μάθημα των Λατινικών (αντί της Κοινωνιολογίας) στα εξεταζόμενα μαθήματα στην Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών και σχεδιάζεται η ενοποίηση της 2ης και της 3ης Ομάδας Προσανατολισμού (Θετικές Σπουδές και Επιστήμες Υγείας).

Τέλος, αναμένεται και η θέσπιση της βάσης του 10 ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί όλο το σχέδιο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.








Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου - Ποια τα βασικά σημεία - Από σήμερα σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/04/blog-post_33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή