Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Το ΥΠΑΙΘ δεν εξηγεί γιατί αλλάζει την Κοινωνιολογία με τα Λατινικά - Δείτε τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του σ/ν - Σχόλια panelladikes24

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Στο σ/ν που έχει θέσει το ΥΠΑΙΘ σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και συγκεκριμένα στο άρθρο που αναφέρεται στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αντικατάσταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας με το μάθημα των Λατινικών στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναφορά στην αιτιολογική έκθεση.

Δείτε εδώ τι ορίζει το σχέδιο νόμου για το συγκεκριμένο θέμα στη σχετική ανάρτηση του panelladikes24 πατώντας εδώ.

Δείτε τι αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

''ορίζεται ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξετάζονται και πάλι στο μάθημα των Λατινικών αντί για το μάθημα της Κοινωνιολογίας από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής''.

Σχόλια panelladikes24

- Προκαλεί εντύπωση η μη ουσιαστική αιτιολόγηση της συγκεκριμένης ρύθμισης που προωθείται.

- Πρόκειται δηλαδή για μια απόφαση που το ΥΠΑΙΘ λέει θέλω και το αλλάζω χωρίς να σας λέω για ποιο λόγο είναι καλύτερη η νέα πρόταση και ποιους στόχους εξυπηρετεί.

- Το panelladikes24 με τα παραπάνω σχόλια δεν κάνει κριτική στη ρύθμιση αλλά στη διαδικασία.

Δείτε επίσης: 






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Γιατί αγαπητέ η Ιστορια κατευθυνσης και η κοινωνιολογία παλαβωσαν τους μαθητες του πρωτου Πεδίου στην αποστηθιση Και επιπλεον τελος οι πονηριές Συριζα να μετατρέψουν το σχολείο σε κομματικο πεδίο μαχης......Καλη Χωνεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση στη Βουλή για την αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας με τα Λατινικά στα εξεταζόμενα μαθήματα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/05/blog-post_78.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή