Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Υφυπουργός Παιδείας: 10% των θέσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους αποφοίτους ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα - Τι είπε για σχολεία και εξετάσεις

Νέα απόφαση Ζαχαράκη: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ ...Το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων παρέθεσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA MAG».

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, είναι πιθανή κάθε ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελληνίων «από τα μέσα Ιουνίου και μετρά. Ιδανικό να έχουν τελειώσει οι εξετάσεις περί τα μέσα Ιουλίου».

Παράλληλα, η υφυπουργός, αναφέρθηκε στη σημασία της περικοπής της ύλης των Πανελληνίων κατά το 1/3, αλλά και στο γεγονός ότι «τα παιδιά θα εξεταστούν σε ότι διδάχθηκαν στην τάξη».

Σε ότι αφορά το χωροταξικό ζήτημα των εξετάσεων, διαβεβαίωσε, πως το υπουργείο θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου «εξεταζόμενοι και επιτηρητές να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται».

Επιπλέον, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα η Τρίτη λυκείου για την επιστροφή στις φυσικές τάξεις, τονίζοντας πως η επάνοδος στα σχολεία θα συνοδευτεί με την απαραίτητη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ακόμα, η κ. Ζαχαράκη αποκάλυψε ότι εξετάζεται το αν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις για την μετάβαση από τη μία τάξη στην άλλη, ενώ επισήμανε πώς «ένα κομμάτι της ύλης, θα μετακυλιθεί στην αρχής της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, προκειμένου να γίνει ομαλή μετάβαση».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των αποφοίτων που θα δώσουν Πανελλήνιες, η κ. Ζαχαράκη επισήμανε, ότι αυτό θα συμβεί με την περσινή ύλη, ενώ, γνωστοποιήσε ότι φέτος «μετά από χρόνια, θα γίνουν διορισμοί αναπληρωτών καθηγητών».

Δείτε επίσης: 




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


24 σχόλια:

  1. Επιτέλους ανακοινώθηκε και αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πρακτικά για πυροσβεστική και αεροπορια τι σημαίνει;
    Για πόσες θέσεις μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΥΡΓΕΊΑ ΜΥΣΤΗ ΜΟΥ . ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΆΣΑΙ ΤΠΤ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι περσινός απόφοιτος κι αναρωτιέμαι αν θα υπάρχουν αρκετές θέσεις και για εμάς ή θα είναι απειροελάχιστες

      Διαγραφή
  4. Είμαι απόφοιτος και αναρωτιέμαι αν θα υπάρχουν θέσεις για εμάς ή θα είναι απειροελάχιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχώς διορθώθηκε η ανισότητα που δημιουργούταν στο παλαιο συστημα!!! γιατι αν ηταν λιγοτερο δεν θα εδινε καμια θεση στις παραγωγικές σχολές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και στα σωματα ασφαλειας θα είναι το 10% των θεσεων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικα το αρμοδιο υπουργειο θα καθορισει τις θεσεις τοσο για το παλαιο οσο και για το νεο συστημα ας ελπισσουμε να μην αδικηθουμε

      Διαγραφή
  7. Παιδιά πάρτε τηλ στο υπουργείο και απαιτήσετε να ανακοινωθη επίσημα το 10% που ανακοίνωσε η Ζαχαράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. den ginete paidia na einai ligotero to pososto apo 10%!!! ekei tha einai adiko kai aniso kai prepei na ksesikothoume oloi!!!
    efoson to anakinose i zaxaraki prepei na piesoume na to anakinosoun kai episima!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι μικρο ποσοστο το 10%? Πως σας ακουγεται? Ξαναδινω κι εγω αγχωθει στο ακουσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν λέει αποφοίτους εννοεί το παλιό σύστημα έτσι ; Εγώ είμαι απόφοιτος το καινούργιο ισχύει η μείωση της ύλης για μένα έτσι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει ακούσει κανείς τίποτα για τον συνολικό αριθμό θέσεων αστυνομίας φέτος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχει βγει η προκηρυξη αλλα εχει αναφερθει οτι ο αριθμος των εισακτεων θα ειναι ο ιδιος με περσυ και στον αριθμο συμπεριλαμβανονται ολες οι σχολες οποτε μαλλον και για την αστυνομια θα ισχυει ο περσυνος αριθμος

      Διαγραφή
  12. sto palaio systima an einai katw apo 10% to pososto den tha dwthei kamia thesi stis astinomikes sxoles na kserete!!! are pieste kai peite oti prepei na einai 10% toulaxiston gia na parete mia thesi stis astinomikes sxoles!! ena 15% tha edine 2 thesis stin aksiomatikon kai 5 stin astifilakon!! ara oso prolavenete ksesikothite tha sas fane laxano to ypourgeio kai den tha exete kamia thesi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι το 2016 που είχε γίνει το ίδιο είχε δωθει 4% στην αστυνομία 1 θέση αξιωματικών και 8 αστυφύλακων..τώρα θα είναι κάτι παραπανω

      Διαγραφή
    2. Κανεις λαθος!το 2016 που ειχε αλλαξει το συστημα οι αποφοιτοι που εξεταστηκαν με το παλιο διεκδικουσαν το 4% των θεσεων και οι θεσεις για αστυφυλακων ηταν 8 και για αξιωματικων 2 και φυσικα το ποσοστο το αποφασιζει το υπουργειο του πολιτη στο οποιο υπαγεται η αστυνομια !

      Διαγραφή
  13. paidia kindineute leo!!! to 2016 itan allios kai pali adikithike posos kosmos
    fetos prepei na dwthei ena 10% oposdipote!!! to kalitero tha itan 15-20%!! palepste gia to mellon sas paidiaa parte til sto ypourgeio kai apetiste tin akanikosi tou posotou 10%!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. paidia egw pira til se auto210344495 kai mou eipe oti einai 10% to pososto mas.. parte kai eseis kai apetiste na vgei anakinosi
    parte kai sto grafeio tis ypourgou 2103443514

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 10% των θεσεων και για τον στρατο και τις δυναμεις ασφαλειας?

      Διαγραφή
    2. enoiteee!!! parte sto ypourgeio til kai apetiste to 10% kai parapanwww

      Διαγραφή
  15. paidia egw pira til se auto 2103442495 kai mou eipe oti einai 10% to pososto mas.. parte kai eseis kai apetiste na vgei anakinosi
    parte kai sto grafeio tis ypourgou 2103443514

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. paidia parte aurio sto grafeio tis ypourgou 2103443514 kai pieste na vgei to pososto mas to 10% tou palaiou systimatos!!
    an to afisete etsi tha mas petaxoun ena 2-5% kai den tha tha iparxei meta oute mia thesi stis stratiotikes sxoles gia emas!! parte til!! sos
    tha mas katastrepsoun telios kai tsaba meta alli mia xronia pou xasame!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή