Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Πανεπιστήμια - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν προληπτικά | Lykavitos.grΤριήμερο σημαντικών διαβουλεύσεων για την τελική μορφή που θα έχει το στρατηγικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης στη νέα κανονικότητα έχει ξεκινήσει από χθες, εν όψει του μηνύματος που θα απευθύνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρουσιάσει στους πολίτες το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η χώρα το επόμενο διάστημα.

Όπως και κατά τη διαδικασία εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, οι ειδικοί θα συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο και στην εξέλιξη του σχεδίου μετάβασης στη νέα φάση. Θα αξιολογούν σε διαρκή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύπτουν μετά από κάθε βήμα χαλάρωσης, το οποίο θα απέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα ή και δεκαπέντε ημέρες από το επόμενο.

Επίσης, για τον καθορισμό των βημάτων από δω και πέρα θα ληφθούν πάντως υπόψη και εμπειρίες από άλλες χώρες

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων:

- Στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

- Την 1η Ιουνίου θα υπάρξει επιστροφή στα θρανία για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, αλλά και των τριών του Γυμνασίου.

- Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. 

- Στις 15 Ιουνίου αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια. 

Στο μεταξύ, μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα μείνουν στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

- Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις -

Σε τελικό στάδιο μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για τη διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων που θα προκύψουν από τον κορωνοϊό.

Επαναληπτικές για τους υποψήφιους με κορωνοϊό ή συγγενείς θυμάτων από COVID-19

Εν αναμονή των αποφάσεων της ειδικής επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, η πολιτική ηγεσία έχει προβλέψει τρόπους ώστε να μην αδικηθούν και οι μαθητές που νοσούν από κορωνοϊό. Οι εν λόγω υποψήφιοι θα παραπεμφθούν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη ώστε να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη πανελλαδική εξεταστική διαδικασία χωρίς να θέσουν τον εαυτό τους είτε τους άλλους σε κίνδυνο. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν βαρύ πένθος λόγω απώλειας συγγενή λόγω κορωνοϊού.

Κεραμέως: Προτεραιότητα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις - Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων για όλες τις τάξεις

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει αναφέρει ότι θα γίνει σταδιακά με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν για τους μαθητές που έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των Πανελλαδικών, ενώ σταδιακά εξετάζεται το αν θα ανοίξουν τα σχολεία και για τις υπόλοιπες τάξεις.

Σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει μεγάλη σπαζοκεφαλιά για τους ειδικούς και το υπουργείο Παιδείας, στόχος είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου, με την ολοκλήρωση τους να γίνεται το αργότερο μέσα Ιουλίου. Πάντως προβλέπεται η εξεταστική διαδικασία να γίνει σε αίθουσες με λιγότερους μαθητές ανά τάξη ώστε να διατηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο.

Δείτε επίσης: 






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Ρε πανε καθολου καλα θα δινουμε εξεταστικη μεσα ιουλιου με 40 βαθμους χωρις ερκοντισιον σε ποντικοτρυπες..ασε που το μαθημα στις αιθουσες με 300 παιδια μεσα ενας να κολλησει τους κολλησε ολους και μετα θα παει στο μετρο θα κολλησει αλλα ατομα και μετα την οικογενεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφία Ζαχαράκη: Θέμα ημερών η τελική ημερομηνία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Αναμένονται οι ανακοινώσεις για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/04/2020_66.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή