Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις απουσίες των μαθητών όταν θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Νέο Λύκειο από Σεπτέμβριο - Pieria NewsΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Από τις 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και από τις 18 Μαΐου για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα.


Ωστόσο, πολλοί μαθητές και γονείς ανησυχούν για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19. Ιδιαίτερη ανησυχία εμφανίζεται στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις απουσίες των μαθητών

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ υπάρχει δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή ατόμου που νοσεί).

Επίσης, θα γίνεται ζωντανή παρακολούθηση μαθήματος εξ αποστάσεως για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο.

Δείτε επίσης: 

Δείτε όλο το σχέδιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια)

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα και ποια τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης για τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Υπουργός Παιδείας - Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου