Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Νέα χρηματοδότηση για το Πανεπιστήμιο Πατρών αναφορικά με τις Υπηρεσίες στέγασης και σίτισης του Ιδρύματος

Μία σημαντική στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών 
αναφορικά με τις υπηρεσίες στέγασης και σίτισης του Ιδρύματος αποτελεί η χρηματοδότηση έργων ύψους 4.500.000 ευρώ που αφορούν τη Φοιτητική Εστία Πατρών και περιλαμβάνουν ανακαινίσεις λοιπών δωματίων, WC, δημιουργία υπολογιστικού κέντρου για τους οικότροφους και προμήθεια κομποστοποιητή για το εστιατόριο σεβόμενοι απόλυτα τις αρχές τις αειφορίας. Οι μελέτες και τεύχη δημοπράτησης για τις διακηρύξεις είναι καθ’ όλα έτοιμα.

Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Κ. Πιερρακάκη αλλά και στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πατρών που προετοίμασαν τους φακέλους υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των Αντιπρυτάνεων κ. Ελένης Αλμπάνη και κ. Βασίλη Βασιλειάδη.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί για μία ακόμη φορά ότι η στέγαση και σίτιση είναι πρώτη προτεραιότητα της Πρυτανικής Αρχής που μεριμνά διαρκώς για την επίλυση ζητημάτων. Με την πολιτική που εφαρμόζεται όλοι οι φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια απέκτησαν ή πρόκειται να αποκτήσουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία. Επιπλέον, θα υπάρξουν και άδεια δωμάτια με σκοπό να υλοποιηθεί η δυνατότητα της ανακαίνισης. Έτσι, δεν χρειάσθηκε να νοικιασθούν δωμάτια ξενοδοχείων στην Πάτρα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 720.000 ευρώ σε ετήσια κλίμακα, ποσόν ίσο με το 8% της ετήσιας επιχορήγησης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το επόμενο βήμα της έμπρακτης στήριξης της Πολιτείας προς το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα είναι η χρηματοδότηση του νέου Φοιτητικού Εστιατορίου στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου