Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Μείωση εισακτέων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Γιατί υπάρχει η συγκεκριμένη μείωση - Τι θα γίνει τις επόμενες χρονιές




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσλήψεων της κυβέρνησης για το έτος 2024, οι εισακτέοι στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 θα μειωθούν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.


Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα,

- από το 2019, που ξεκίνησε η εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έως και το 2022, κατατάσσονταν ετησίως 27 Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. και 100 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες προερχόμενοι εξ ιδιωτών,

- το έτος 2023 οι εισακτέοι ανήλθαν σε 24 Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. και 60 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες,

- για το έτος 2024 έχει εγκριθεί η πρόσληψη 24 Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και 52 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Από τα παραπάνω στοιχεία παρατηρείται μείωση εισακτέων στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων για το έτος 2024 σε συνέχεια της μείωσης που έγινε το έτος 2023.

Γιατί υπάρχει μείωση στους εισακτέους - Τι θα γίνει τις επόμενες χρονιές

Η εν λόγω μείωση προέκυψε λόγω του αριθμού των κενών οργανικών θέσεων Λιμενοφυλάκων εισαχθέντων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στον εισαγωγικό βαθμό.

Επισημαίνεται ότι έχει ήδη αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων στον εισαγωγικό βαθμό των Λιμενοφυλάκων και να επιτευχθεί σταθερότητα στη ροή των προσλήψεων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων σε βάθος χρόνου.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος καθώς και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


5 σχόλια:

  1. Επειδή βασιζόμαστε με βάση τον προγραμματισμό προσλήψεων, υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να αλλάξει μέχρι να βγει η προκήρυξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γιατί δεν έχουν που να τους εγκαταστήσουν στην σχολή και δεν έχει ικανούς χώρους και εγκαταστάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 2019 εισήχθησαν δόκιμοι σημαιοφόροι 30 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. 《Επισημαίνεται ότι έχει ήδη αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων》 άρα αυτό σημαίνει ότι θα φροντίσουν να είναι κενές οι θέσεις και θα μείνει σταθερά χαμηλός ο αριθμός των εισακτέων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή