Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Έτος ναυτικής εκπαίδευσης το 2024 - Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση - Βίντεο
























Στην απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να επενδύσει περαιτέρω στη ναυτική εκπαίδευση, όχι μόνο μέσα από την ενίσχυση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και μέσα από τη γενικότερη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέψει την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Ναυτιλία» στη Χίο.

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Ο κ. Κυριαζόπουλος επεσήμανε ότι το 2024 με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας θα είναι έτος ναυτικής εκπαίδευσης.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα καινούργιο νόμο - πλαίσιο για τη ναυτική εκπαίδευση και αυτό θα συνοδευτεί με παρεμβάσεις σε κτίρια και εξοπλισμό. Κάτι τέτοιο έγινε στις Οινούσσες με νέα μηχανήματα και σύγχρονους προσομοιωτές. Το κομμάτι της νέας σχολής σωστικών είναι σε πολύ καλό δρόμο, αφού έχει βγει το ΦΕΚ και μέσα από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός ύψος 2 εκ. ευρώ. Αυτό θα βοηθήσει τους σπουδαστές σε Χίο και Οινούσσες», ανέφερε ο κ. Κυριαζόπουλος.

Ερωτώμενος για την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση ο Γ.Γ. σημείωσε ότι ενώ υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο δεν το έχουν προχωρήσει τα Προεδρικά Διατάγμα εδώ και χρόνια.

«Όλο αυτό θα το ξαναδούμε από την αρχή μέσα από μία μεγάλη διαβούλευση για το πώς θα θέλαμε την ναυτική μας εκπαίδευση. Στη συνέχεια θα δούμε αν και με ποιο τρόπο θέλουμε την ιδιωτική εκπαίδευση. Ένα παράδειγμα είναι το Yaughting που εξετάζουμε σχολή κυβερνητών, διετούς φοίτησης. Είναι μία συζήτηση που κάνουμε και μέσα στο 2024 ευελπιστούμε να έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο για το κομμάτι της ναυτικής εκπαίδευσης», κατέληξε ο κ. Κυριαζόπουλος.


Δείτε εδώ όλα τα για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου