Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Τα ΙΕΚ θα μετονομαστούν σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης - Αναμένεται το σχέδιο νόμου με όλες τις αλλαγές προωθεί το ΥΠΑΙΘΑ

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε 
για την επαγγελματική κατάρτιση ανήγγειλε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει να «χτίσει» επάνω στο πλαίσιο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με δεδομένο ότι «χρειαζόμαστε περισσότερους ειδικούς σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, με βάση τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας». 

Όλη η ενημέρωση για τα ΙΕΚ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

Θα τεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε δημόσια διαβούλευση και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία 60 στοχευμένων δομών, τα ΕΠΑΛ, τα σημερινά ΙΕΚ που θα μετονομαστούν σε σχολές ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης και θα συνυπάρχουν με τα επαγγελματικά εργαστήρια, όχι σαν χωριστές οντότητες, αλλά κάτω από την ομπρέλα ενός γραφείου διασύνδεσης με την αγορά. 

Ο στόχος, είπε, είναι σε αυτές τις δομές να ενταχθούν 130 νέα επαγγέλματα, με χρηματοδότηση 114 εκατ. ευρώ το ταμείο ανάπτυξης. Θα γίνει ένας ακόμα πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και της εθνικής οικονομίας.

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου