Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Τελετή ολοκλήρωσης στρατιωτικής εκπαίδευσης των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών - Φωτογραφίες

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ολοκλήρωσης της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) «Επιλάρχου Μελίδη», στον Αυλώνα Αττικής.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πυροσβεστικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Στη δοξολογία που τελέστηκε, χοροστάτησε ο ιερέας Αντισυνταγματάρχης (ΣΤ) πατέρας Ηλίας.

Τα αποφοιτήρια επιδόθηκαν στους 16 Δόκιμους Ανθυποπυραγούς και στους 160 Δόκιμους Πυροσβέστες, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά.

Ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα, Ταξίαρχος (ΤΘ) Γεώργιος Κρέτσος, απένειμε στους τρεις πρώτους σε αξιολόγηση, Δοκίμους κάθε Σχολής, το διακριτικό σήμα του «ΜΑΧΗΤΗ», και συγκεκριμένα στους Δόκιμους Ανθυποπυραγούς, Νικολακάκη Γεώργιο, Ντουράκογλου Άννα - Μαρία και Σκούπρα Θεόδωρο καθώς και στους Δόκιμους Πυροσβέστες, Μερεό Γεώργιο, Κάμτση Μαρία και Παπαγεωργίου Αντώνιο - Δημήτριο, οι οποίοι θα το φέρουν στη στολή τους, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Στη συνέχεια, ο Διοικητής Λόχων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών Επιπυραγός Βλαχογιάννης Αλέξανδρος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, απευθυνόμενος στους νέους Δόκιμους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας υπογραμμίζοντας: «… η αποφοίτηση σας είναι μια ημέρα γιορτής και τιμής για τη Σχολή μας και αποτελεί την αρχή μιας νέας διαδρομής. Πρέπει να αισθάνεστε πολύ υπερήφανοι. Επιλέξατε τη δύσκολη διαδρομή. Αποδείξατε ήδη, ότι έχετε δυνατότητες σε βαθμό που μέχρι σήμερα δεν είχατε συνειδητοποιήσει. Να θυμάστε ότι αξίζει στη ζωή είναι δύσκολο. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου. Πορευτείτε με αξιοπρέπεια, πίστη στο καθήκον και τις αρετές και ηθικές αξίες, που ανέκαθεν κοσμούσαν τους Πυροσβέστες και σας κάνουν ξεχωριστούς. Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις με αισιοδοξία, χαμόγελο και θετική σκέψη. Να σας διακατέχει υγιής ανησυχία και καινοτόμα σκέψη, έξω από τα συνηθισμένα προκειμένου να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει. Να επιδιώκεται τη διάκριση αλλά και συναδερφική αλληλεγγύη. Η Σχολή θα σας παρέχει υψηλή ακαδημαϊκή, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, διότι τώρα η τέχνη της πυρόσβεσης έγινε εφαρμοσμένη επιστήμη και προχωρημένη τεχνική και δεν αρκεί μόνο η σωματική ρώμη, αλλά χρειάζεται και η ρώμη της σκέψης. Η πατρίδα, όλοι εμείς έχουμε επενδύσει πολλά επάνω σε εσάς, είσθε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, υπάρχει διαρκής ανησυχία ώστε να σας παρέχουμε όλα τα ακαδημαϊκά και πυροσβεστικά εφόδια, για να γίνετε άξιοι . Αυτό αποδεικνύεται και την παρούσα περίοδο στην πράξη, όπου με πολλά και σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται, οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται προκειμένου να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις και στις προδιαγραφές της εκπαίδευσης του Πυροσβέστη του 21ου αιώνα».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα, Ταξίαρχος (ΤΘ) Γεώργιος Κρέτσος, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας τη συνεργασία του Ελληνικού Στρατού με το Πυροσβεστικό Σώμα, που συμβάλει στην εισαγωγική εκπαίδευση των Δοκίμων και ανέφερε μεταξύ άλλων οτι: “… ολοκληρώθηκε σήμερα η Βασική Στρατιωτική σας Εκπαίδευση διάρκειας 8 εβδομάδων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων. Αυτή η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι προάγει τις θεμελιώδεις αρχές της πειθαρχίας, της οργάνωσης και της ασφάλειας που αποτελούν τα βασικά στοιχεία για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής σας. Οι εκπαιδευτές, σας παρείχαν υψηλού επιπέδου στρατιωτική εκπαίδευση σε μεγάλο εύρος αντικειμένων, προκειμένου να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες στρατιωτικής φύσης, προάγοντας παράλληλα την συνεργασία του Στρατού Ξηράς με το Πυροσβεστικό Σώμα, προς μεγιστοποίηση του αμοιβαίου οφέλους. Το Κέντρο επεδίωξε κατά την παραμονή σας στο στρατόπεδο, να σας παρασχεθούν, οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και σίτισης. Παρακολουθώντας συνεχώς και από κοντά την εκπαίδευσή σας, διαπίστωσα τον ιδιαίτερο ζήλο και την προσπάθεια που καθημερινά επιδείξατε στα Πεδία των Ασκήσεων, και με τη βοήθεια των εκπαιδευτών σας, που στέκονται πλάι σας, αποκομίσατε το μέγιστο δυνατό όφελος, για την εκπλήρωση της αποστολής σας».

Ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα, στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που ενεπλάκη καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εκπαίδευση με άψογη στάση, συμπεριφορά και συνεργασία, που είχε σαν αποτέλεσμα τον μέγιστο βαθμό της επιτυχίας της.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) «Επιλάρχου Μελίδη».

Η βασική στρατιωτική εκπαίδευση των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών πραγματοποιείται σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας Στρατού Ξηράς και Πυροσβεστικού Σώματος από το έτος 2016 και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω φοίτησή τους στις αντίστοιχες Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την τελετή.
















































Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου