Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Ανοίγουν τα σχολεία εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων - Αναμένονται οδηγίες και εγκύκλιος για τις απουσίες νοσούντων μαθητών




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Tη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 επιστρέφουν στα θρανία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά τις διακοπές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς και μάλιστα εν μέσω ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Προφανώς, το άνοιγμα των σχολείων θα επιβαρύνει την κατάσταση και είναι πολύ πιθανόν αυτό να διαπιστωθεί από τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους με τις απουσίες νοσούντων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ήδη, τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας συζητάνε το πλαίσιο της ασφαλούς επιστροφής μαθητών στις τάξεις και θεωρείται βέβαιο πως αναμένεται να εκδώσουν και να αποστείλουν στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας σχετικές επικαιροποιημένες οδηγίες.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψουν μέτρα στα σχολεία όπως τις προηγούμενες χρονιές (πχ. υποχρεωτική χρήση μάσκας, κλείσιμο τμημάτων, υποχρεωτικά tests) αλλά εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει και την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρωτόκολλο για τις απουσίες λόγω εποχικής γρίπης.

Πέρσι, στις 3 Ιανουαρίου 2023, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο. Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση του panelladikes24.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τη Μείωση Μετάδοσης Λοιμώξεων του Αναπνευστικού στο Σχολικό Περιβάλλον

    https://panelladikes24.blogspot.com/2024/01/blog-post_64.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπουργός Παιδείας: Δικαιολόγηση απουσιών πέντε (5) ημερών λόγω κορωνοϊού με αναδρομική ισχύ - Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για τη γρίπη - Αναμένεται η εγκύκλιος

    https://panelladikes24.blogspot.com/2024/01/5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ - Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19 για το σχολικό έτος 2023-2024

    https://panelladikes24.blogspot.com/2024/01/covid-19-2023-2024.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘΑ - Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

    https://panelladikes24.blogspot.com/2024/01/blog-post_33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή