Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2024 - Σχολιασμός των θεμάτων από το φροντιστήριο ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το panelladikes24 μέσα από αυτή την ανάρτηση θα σας παρουσιάζει σχόλια για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2024 σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία - Παλαιό Φάληρο.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

Δείτε παρακάτω το σχολιασμό των θεμάτων ανά εξεταζόμενο μάθημα.

31/05/2024 Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Τα θέματα στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία που εξετάστηκαν σήμερα (31/5) οι υποψήφιοι ΓΕΛ χαρακτηρίζονται βατά καθώς και τα κείμενα είναι απολύτως κατανοητά και τα ζητούμενα είναι σαφή και χωρίς εκπλήξεις. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι με εμπειρία στη λύση πολλών κριτηρίων και ασκήσεων πιθανόν δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Τέλος, δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στις βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων σε σχέση με πέρσι.


04/06/2024 Αρχαία Ελληνικά

Τα θέματα στο μάθημα Αρχαία Ελληνικά στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών κρίνονται ως μέτριας δυσκολίας και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούσαν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις του διαγωνίσματος. Σχετικά με το διδαγμένο κείμενο, δεν έχει σημεία που μπορεί να δυσκολέψει υποψήφιους με άρτια προετοιμασία και κριτική σκέψη. Ωστόσο, το αδίδακτο κείμενο πιθανόν προκάλεσε προβλήματα στη μετάφρασή του σε πολλούς υποψηφίους ενώ οι ασκήσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης δεν είναι απαιτητικές για όσους έχουν καλή γνώση Γραμματικής και Συντακτικού.


04/06/2024 Μαθηματικά

Τα θέματα στο μάθημα Μαθηματικά Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης, είναι κλιμακωτής δυσκολίας και απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους (ιδιαίτερα ορισμένα ερωτήματα). Τονίζεται ότι και φέτος θα υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι με επιδόσεις κάτω από τη βάση.


04/06/2024 Βιολογία

Τα θέματα στο μάθημα Βιολογία Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, έχουν πολλά ζητούμενα και καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης. Επίσης, απαιτούσαν σωστή διαχείριση του διαθέσιμου χρόνου, πολύ καλές γνώσεις με εμβάθυνση στην κατανόηση της ύλης και κριτική ικανότητα για την επίλυσή τους. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι με εμπειρία στην επίλυση θεμάτων θα μπορούσαν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου διαγωνίσματος.


06/06/2024 Λατινικά

Τα θέματα στο μάθημα Λατινικά Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (6/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ θεωρούνται βατά και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του διαγωνίσματος. Η μετάφραση των αποσπασμάτων από δύο κείμενα και οι ασκήσεις (ετυμολογική και εισαγωγής) δεν θα έπρεπε να προκαλέσουν δυσκολίες στους υποψήφιους. Οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης χωρίς όμως να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Τέλος, όσοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα μπορούσαν να πάρουν το μέγιστο των συγκεκριμένων μορίων (άριστα) στο συγκεκριμένο διαγώνισμα.


06/06/2024 Χημεία

Τα θέματα στο μάθημα Χημεία Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (6/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ ήταν σαφή, καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης, είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας με ορισμένα απαιτητικά ερωτήματα και χρειάζονται πολύ χρόνο για να απαντηθούν επαρκώς. Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι με την κατάλληλη προετοιμασία και τη σωστή διαχείριση της κατάστασης (ψυχραιμία, μεγάλη συγκέντρωση και σωστή διαχείριση του χρόνου) μπορούν να επιτύχουν μεγάλες βαθμολογίες.


06/06/2024 Πληροφορική

Τα θέματα στο μάθημα Πληροφορική Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (6/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ θεωρούνται σχετικά εύκολα για το επίπεδο των εξετάσεων, αντίστοιχης δυσκολίας με τα περσινά, καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης και οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να έχουν άριστες βαθμολογίες. 


12/06/2024 Ιστορία

Τα θέματα στο μάθημα Ιστορία Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (12/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ θεωρούνται μέτριας δυσκολίας για τους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους και σαφώς πιο απαιτητικά από τα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς. Καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούν εκτεταμένες απαντήσεις και ορισμένα ερωτήματα θα προβληματίσουν τους υποψήφιους και μπορεί να προκαλέσουν και αντιδράσεις. Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι με σωστή προετοιμασία (μελέτη σε βάθος, πολλά διαγωνίσματα, σωστή επανάληψη) και διαχείριση των δυσκολιών της εξέτασης (πχ. συνδυαστικά ερωτήματα, άγχος, κούραση) μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές βαθμολογίες. Πιθανότατα θα υπάρξουν χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρσι.


12/06/2024 Φυσική

Τα θέματα στο μάθημα Φυσική Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (12/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ θεωρούνται απαιτητικά, με λίγα ερωτήματα να θεωρούνται βατά ενώ περιέχουν εκπλήξεις και δύσκολα σημεία. Τα ερωτήματα ήταν πολλά με μεγάλες εκφωνήσεις (8 σελίδες) και η πλήρης απάντησή τους απαιτούσε πολύ χρόνο. Οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να πετύχουν καλές επιδόσεις (σε σχέση με τη δυσκολία του διαγωνίσματος) εφόσον είχαν πλήρη κατανόηση της ύλης, κριτική ικανότητα, μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κριτηρίων και κυρίως καθαρή σκέψη.


12/06/2024 Οικονομία

Τα θέματα στο μάθημα Οικονομία Προσανατολισμού που εξετάστηκαν σήμερα (12/6) οι υποψήφιοι ΓΕΛ θεωρούνται σε γενικές γραμμές βατά για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι κλιμακωτής δυσκολίας και καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Τα Θέματα Α και Β απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και ίσως στο Θέμα Β πολλοί υποψήφιοι να μην μπορέσουν να πάρουν τα πλήρη μόρια των ερωτημάτων στα οποία απαιτείται και η χρήση διαγραμμάτων. Το Θέμα Γ θεωρείται εύκολο αλλά με πολλές πράξεις και μόνο το ερώτημα Γ5 ενδέχεται να προκάλεσε δυσκολίες σε κάποιους υποψήφιους. Τέλος, το Θέμα Δ είναι συνδυαστικό (τρία κεφάλαια), θεωρείται πιο απαιτητικό και ουσιαστικά θα ξεχωρίσει τους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους από τους υπόλοιπους.





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου