Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Πολύ ορθή η απόφαση να επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για εκφοβισμό στα σχολεία καθώς και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανασκόπηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στη βία των ανηλίκων που μαστίζει τη νεολαία αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Να περάσω στα ανησυχητικά επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων, ιδίως στην αλματώδη αύξηση των περιστατικών bullying, ένα φαινόμενο που φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό, το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο. 

Είναι πολύ ορθή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (εκτός από τη λειτουργία της πλατφόρμας γνωστοποίησης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες αλλά και της εθνικής αντι-bullying καμπάνιας που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο) να υπάρξει αλλαγή και στο πλαίσιο συνεπειών. 

Να επανέλθει δηλαδή η 5ήμερη αποβολή για εκφοβισμό στα σχολεία καθώς και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες. 

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Δείτε επίσης:







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου