Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Αύξηση στεγαστικού επιδόματος φοιτητών - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία - Τι προβλέπει

    Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή
    και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα δημόσια και τα μη κρατικά - μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αυξάνεται το ύψος του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος για τους δικαιούχους φοιτητές που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εκτός Περιφέρειας Αττικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης από 1.500 σε 2.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση συγκατοίκησης του δικαιούχου φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία αυξάνεται η χορήγηση του επιδόματος από 2.000 σε 2.500 
    ευρώ.

    Τι αναφέρει η τροπολογία

    «1. Στους προπτυχιακούς Φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες πολίτες πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσα με χίλια πεντακόσια (1.500,00 €) ευρώ. Σε περίπτωση δικαιούχου του συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσια στεγαστικό επίδομα ίσα με δύο χιλιάδες (2.000,00 €) ευρώ. Δεν δικαιούνται τα επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στα ποσά των δύο χιλιάδων (2.000,00 €) ευρώ για τους δικαιούχους του Φοιτούν αποκλειστικά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε αποκλειστικά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο Φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500,00 €) ευρώ.»





    Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου