Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

«Το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο», δήλωσε ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων στο νέο Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, από τον υπηρεσιακό Υπουργό Χρήστο Κίττα.

«Αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο, με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί», ήταν η πρώτη δέσμευση του νέου Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, κατά την παραλαβή των καθηκόντων του από τον υπηρεσιακό υπουργό, Χρήστο Κίττα.

Έχοντας δίπλα του τον Αναπληρωτή Υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, Γιάννη Οικονόμου, και τις Υφυπουργούς, Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά «πολλή δουλειά, σηκωμένα μανίκια».

Κατά την παραλαβή τού χαρτοφυλακίου, τόνισε πως το σχέδιό του είναι να γίνει το Υπουργείο Παιδείας πλήρως ψηφιακό, με στόχο τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

«Έμφαση στο ασφαλές και ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο»

Και προσέθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λυθεί η μεγάλη γραφειοκρατία, που θα μειώσει δυνητικά την ταλαιπωρία.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε πως όλα πρέπει να γίνουν με μεγάλη ταχύτητα και να γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από την Προσχολική εκπαίδευση μέχρι το Πανεπιστήμιο», ανέφερε.

Όπως είπε, μάλιστα, «ειδικά για τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, βασική μας έμφαση είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο, ένα πανεπιστήμιο το οποίο συνομιλεί με το μέλλον».




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου