Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και τα μόρια των υποψηφίων




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το psnelladikes24 σας παρουσιάζει μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και τα μόρια των υποψηφίων.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

- Αύριο (28/6) θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα μαθήματα των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,

- Δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα ειδικά και μουσικά μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ

Σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ)

- Με βάση τις βαθμολογίες των υποψηφίων θα καθοριστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε επιστημονικό πεδίο όσον αφορά τα ΓΕΛ και για κάθε τομέα όσον αφορά τα ΕΠΑΛ.

- H Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) διαμορφώνεται βάσει ενός συντελεστή που κυμαίνεται μεταξύ 0,8 και 1,2 και της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο (πχ για τα ΓΕΛ).

- Ο συντελεστής αυτός καθορίζεται από το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.

- Όποιος υποψήφιος δεν καταφέρει να πιάσει την ΕΒΕ σε κάποιο τμήμα δεν μπορεί να το δηλώσει στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Στην περίπτωση που έχει βαθμό κάτω από την χαμηλότερη ΕΒΕ δεν μπορεί να δηλώσει καμία σχολή στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

- Η δυσκολία των θεμάτων επηρεάζει την ΕΒΕ καθώς θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερο επίπεδο, χωρίς όμως να αποτελεί κόφτη για (επιπλέον) λιγότερους εισακτέους στις σχολές.

Σχετικά με τα μόρια των υποψηφίων

- Τα μόρια των υποψηφίων δεν έχουν σχέση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Υπολογίζονται με βάση τους βαθμούς επίδοσης στα εξεταζόμενα μαθήματα και τους συντελεστές βαρύτητας που έχει ορίσει σε κάθε μάθημα το εκάστοτε πανεπιστημιακό τμήμα.

- Δηλαδή ένας υποψήφιος δεν θα έχει έναν αριθμό μορίων αλλά περισσότερους (έναν για κάθε σχολή).

- Εφόσον ένας υποψήφιος έχει επιτύχει την ΕΒΕ ενός τμήματος θα μπορεί να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε αυτό με βάση τα μόριά για το συγκεκριμένο τμήμα.

- Μπορεί να υπάρξει και το εξής παράδοξο: Κάποιος υποψήφιος μπορεί να έχει τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή του σε κάποιο τμήμα αλλά να μην είχε τη δυνατότητα να τη δηλώσει στο Μηχανογραφικό Δελτίο λόγω ΕΒΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Επειδή στο διαδίκτυο (κυρίως) γράφονται αλλά και σχολιάζονται πολλά θέματα σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σας συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού σε πολλές περιπτώσεις γράφονται ανακρίβειες που μπορούν να επηρεάσουν τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου