Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Sports pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου - Ποιοι το δικαιούνται























Την παροχή ενός voucher για μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ, που θα ονομάζεται sports pass ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το νέο πρόγραμμα σκοπεύει στην ενίσχυση της άθλησης, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘΑ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία.

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του ΥΠΑΙΘΑ

«SportPass» Voucher στον Αθλητισμό - Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Πληθυσμός μαθητών 1ης Γυμνασίου: 100.000 μαθητές. Δυνητικοί δικαιούχοι μαθητές με οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια: 35.000 μαθητές. Ποσό Voucher: 300€.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου