Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Απαραίτητη η γνώση κολύμβησης για τους επιτυχόντες στις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Πότε εξετάζεται και τι πρέπει να γνωρίζετε



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Οι επιτυχόντες στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων απαιτείται να γνωρίζουν κολύμβηση.

Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

Οι επιτυχόντες, μετά την κατάταξή τους στις Σχολές Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και εντός δέκα (10) ημερών, εξετάζονται στην κολύμβηση με μέριμνα της οικείας Σχολής, από αρμόδια στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. που ορίζονται με διαταγή του Διοικητή της Σχολής.

Ειδικότερα, για τον έλεγχο στην κολύμβηση, οι νεοεισαχθέντες σπουδαστές υποχρεούνται να επιτύχουν, με μία προσπάθεια, το ελάχιστο όριο των πενήντα (50) μέτρων ελεύθερης κολύμβησης εντός χρόνου δύο (2) λεπτών, με δυνατότητα επανεξέτασης, για οποιονδήποτε λόγο, εντός τριάντα (30) ημερών από την κατάταξή τους και σε κάθε περίπτωση εντός του ίδιου έτους της αρχικής κατάταξης στην οικεία Σχολή Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε περίπτωση αποτυχίας σπουδαστή στην κολύμβηση μετά και από επανεξέτασή του, συντάσσεται και υπογράφεται από τους εξεταστές σχετικό πρακτικό, το οποίο εν συνεχεία υποβάλλεται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Προσωπικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ο εν λόγω σπουδαστής διαγράφεται από την οικεία Σχολή με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τη θέση του καλείται να αναπληρώσει, με την ίδια διαδικασία υποβολής στην αθλητική δοκιμασία της κολύμβησης, ο επόμενος ανά κατηγορία και κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά υποψήφιος, βάσει των πινάκων επιλαχόντων που κυρώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.»

Πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να δείτε την απόφαση.

ΦΕΚ Β΄ 6507/2021 - ΚΥΑ Αριθμ. 2421.1/94999/2021/29-12-2021 ''2η τροποποίηση της υπ’ αρ. 2421.1/21777/ 2020/06-4-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Καθορισμός των προσόντων, των προϋποθέσεων, των κατηγοριών των υποψηφίων, των κωλυμάτων κατάταξης και των διαδικασιών για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων» (B΄ 1423), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 2421.1/21639/2021/26-3-2021 (Β΄1231) όμοια''

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος καθώς και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Η δοκιμασία αυτή θα πρέπει να γίνεται σε πραγματικές συνθήκες , δηλαδή σε ανοιχτή θάλασσα με έστω ελαφρύ κύματισμο , διότι σε πισίνα 2 λεπτά για 50 m είναι αστείο και επιπλέον δεν αποδεικνύεται ότι σε μια κατάσταση ανάγκης και πανικού θα καταφέρει ο υποψήφιος να ανταπεξέλθει επαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή