Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Αναστέλλεται η διαδικασία υποβολής δεύτερου Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή αναστέλλεται η διαδικασία υποβολής δεύτερου Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι για την εξέλιξη αυτή το panelladikes24 είχε δημοσιεύσει σχετική ανάρτηση πριν μερικές μέρες (δείτε εδώ).

Πιο συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβλέπεται ότι, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι.

Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ):

αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα,

αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους.

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου