Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η διάταξη με την αλλαγή του ελάχιστου απαιτούμενου ύψους των γυναικών για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές όπως ψηφίστηκε





























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ψηφίστηκε χθες (14/12) από τη Βουλή το σ/ν ''Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις''.

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Στο άρθρο 73 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου συμπεριλήφθηκε η ρύθμιση με την τροποποίηση του ορίου αναστήματος για την εισαγωγή γυναικών στις Αστυνομικές Σχολές.

Δείτε παρακάτω το άρθρο 73 με τη συγκεκριμένη διάταξη όπως ψηφίστηκε.

Άρθρο 73 - Ελάχιστο απαιτούµενο ανάστηµα των υποψηφίων για κατάταξη/πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνοµία - Τροποποίηση της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994

Το τρίτο εδάφιο της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994 (A΄ 122) τροποποιείται µε την εισαγωγή διαφοροποίησης ως προς το προσόν του ύψους µεταξύ υποψηφίων ανδρών και γυναικών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας, και διαµορφώνεται ως ακολούθως:

«Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα δύο φύλα µε εξαίρεση το ελάχιστο απαιτούµενο ανάστηµα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα µέτρο και εβδοµήντα εκατοστά (1,70 µ.) για τους άνδρες και ένα µέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 µ.) για τις γυναίκες.»

Πλέον, αναμένεται η δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ.

To panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης:




Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου