Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Άγγελος Συρίγος: Απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
























«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι ήρθαμε σήμερα στην Κοζάνη για να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας καθηγητής Άγγελος Συρίγος κατά τη πρώτη ημέρα της περιοδείας του στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Ο κ Συρίγος εξήγησε ότι «η ελάχιστη βάση εισαγωγής που έχει καθιερώσει η κυβέρνηση δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι κάτι το αυτονόητο για να μπορέσει να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο». Τόνισε ότι «το πανεπιστήμιο δεν είναι τετάρτη Λυκείου, απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο ακαδημαϊκών κριτηρίων που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει» και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας «έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη στους αποφοιτήσαντες. Μας ενδιαφέρει κάποιος που μπαίνει στο πανεπιστήμιο αλλά δεν ενδιαφερόμαστε πότε θα αποφοιτήσει» κατέληξε.

Υπογράμμισε ότι από τα 22 τμήματα που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τα περισσότερα είναι βιώσιμα αλλά κάποια δεν είναι και σημείωσε: «ήρθαμε να εξετάσουμε πως αυτά τα τμήματα μπορούν να μετεξελιχθούν και να καταστούν βιώσιμα σε βάθος χρόνου». Επισκεπτόμενος τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης που κατασκευάζεται στην ΖΕΠ Κοζάνης δήλωσε ότι σε αυτά τα καταπληκτικά κτίρια θα μεταφερθούν τρία από τα ανταγωνιστικά τμήματα που διαθέτει το πανεπιστήμιο και πρόσθεσε ότι «η μεριμνά μας είναι πως θα καταστήσουμε και τα υπόλοιπα τμήματα σε αυτό το επίπεδο ώστε να επιλέγονται από υποψηφίους φοιτητές έναντι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή των Ιωαννίνων». Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κατασκευής φοιτητικών εστιών που προγραμματίζει η πρυτανεία του πανεπιστημίου ώστε η επιλογή του να φοιτήσει κανείς στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό του πανεπιστημίου θα εξεταστεί εκ νέου η δημιουργία κάποιων τμημάτων για παράδειγμα του τμήματος της Λογοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα και που σήμερα βγήκαν από το ακαδημαϊκό χάρτη και διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής η μεγάλη εικόνα που είναι η καλύτερη λειτουργία των 25 πανεπιστήμων της χώρας».

Ο Υφυπουργός Παιδείας περιηγήθηκε από τον πρύτανη του ΠΔΜ Θεόδωρο Θεοδουλίδη στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στην Κοζάνη, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του τόσο για τα κτίρια όσο και για τον αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό. Έδειξε ειδικό ενδιαφέρον και ζήτησε να περιηγηθεί στην αίθουσα της βιβλιοθήκης, στο αναγνωστήριο καθώς και στο κτίριο που είναι προορισμένο να φιλοξενήσει τα γραφεία των καθηγητών. Σχολίασε ότι τέτοιες εγκαταστάσεις που προορίζονται για τους φοιτητές αλλά και για τους καθηγητές δεν υπάρχουν ούτε στο Πάντειο πανεπιστήμιο από το οποίο προέρχεται.

Ο Άγγελος Συρίγος συμμετείχε σε ειδική συνάντηση με τα μέλη του Πρυτανικού συμβουλίου ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην Καστοριά. Νωρίτερα πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ενώ νωρίς το πρωί περιηγήθηκε στο παράρτημα του πανεπιστημίου στην πόλη των Γρεβενών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου