Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ελληνο-γερμανική συνεργασία και εξωστρέφεια στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Thomas Rachel συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με πυρήνα την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ). Οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα στον εν λόγω τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε αυτόν, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης που υπεγράφη με ορίζοντα τετραετίας, ο οποίος επισφραγίζει την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων στην ΕΕΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπεγράφη Κοινή Δήλωση Προθέσεων από το Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Βούτσινο και τον κ. Thomas Rachel για συνεργασία στα πεδία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης διάρκειας 4 ετών.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην κατεύθυνση της υλοποίησης της μεταρρύθμισης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, προχωρά και σε δράσεις εξωστρέφειας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μέσω διμερών συνεργασιών. Σε αυτή την προσέγγιση, συνεχίζει την καλή συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γερμανίας σε βασικές προτεραιότητες πολιτικής όπως:

1. Συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στην επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και δια βίου μάθηση,

2. Ελκυστικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης,

3. Πράσινη Μετάβαση, ψηφιοποίηση και επιχειρηματικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση,

4. Προώθηση πρακτικής άσκησης,

5. Επαγγελματική συμβουλευτική και καθοδήγηση σταδιοδρομίας.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας θα υλοποιήσει την Κοινή Δήλωση Προθέσεων με συγκεκριμένα πλάνα δράσης με βάση τις εθνικές πολιτικές για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθηση και τη βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Γερμανικής πλευράς.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου