Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων στα σχολεία - Ποια θα έχουν ισχύ από τον Απρίλιο έτους 2024

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε την εθνική στρατηγική και την εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν συγκαταλέγεται και η αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων στα σχολεία (τροποποίηση Άρθρου 31 Υ.Α. 79942/ΓΔ4/2019 - ΦΕΚ Β΄ 2005/2019) με κάποια εξ΄ αυτών να έχουν ισχύ από τον Απρίλιο έτους 2024.

Δείτε παρακάτω ποια παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα θα έχουν ισχύ  από τον Απρίλιο έτους 2024

- Προφορική παρατήρηση, επίπληξη, ωριαία απομάκρυνση από εκπαιδευτικό

- Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι τρεις (3) ημέρες από Δ/ντή Σχολείου (από 1 σήμερα)

- Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι πέντε (5) ημέρες από Σύλλογο Διδασκόντων (2 σήμερα)

- Αλλαγή τμήματος (δεν υπήρχε) από Σύλλογο Διδασκόντων Αποκλεισμός από δράσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές/μετακινήσεις (δεν υπήρχε) από Σύλλογο Διδασκόντων

- Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος (διευκόλυνση της διαδικασίας με απλή γνώμη συμβούλου εκπαίδευσης και χωρίς σύμφωνη γνώμη ΚΕΔΑΣΥ) από Σύλλογο Διδασκόντων.

- Αποκατάσταση ζημιών στο σχολείο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που τις προκαλούν.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου