Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Εγγραφές επιτυχόντων Αλλοδαπών - Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2023 - Εγκύκλιος
























Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων έτους 2023 στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών - Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ε.Ε. θα γίνουν από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 - Ενημέρωση.

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας Αλλοδαπών - Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ε.Ε., οφείλουν να καταθέσουν για έλεγχο στις Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων επιτυχίας, αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο αίτηση συνοδευμένη από τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. 

Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας την αίτηση εγγραφής και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής.

Επισημαίνεται ότι:

α) για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

β) ειδικά οι εισαγόμενοι άρρενες Κύπριοι που πρόκειται να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, μπορούν να εγγράφονται το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αμέσως μετά την απόκτηση του απολυτηρίου από τις τάξεις του στρατού, μέσα στην προθεσμία εγγραφής των νεοεισαγομένων φοιτητών με την οικεία ειδική κατηγορία του έτους αυτού. Εφόσον ο χρόνος απόλυσης έπεται της καθορισμένης προθεσμίας, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής έως τις 15 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

Για την αναλυτική εγκύκλιο εγγραφών πατήστε ΕΔΩ.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών - Αλλογενών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου