Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα την πριμοδότηση μαθητών Γ’ Λυκείου Νομού Καρδίτσας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις λόγω των συνεπειών του Ιανού






















Ερώτηση στη Βουλή και στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με θέμα την πριμοδότηση μαθητών Γ’ Λυκείου Νομού Καρδίτσας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις λόγω των συνεπειών του Ιανού κατέθεσε η βουλευτής Σκόνδρα Ασημίνα.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία, συνέπεια της θεομηνίας του Ιανού τον περασμένο Σεπτέμβριο, έθεσαν τον Νομό Καρδίτσας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τον Σεπτέμβριου 2021.

Μετά τις καταστροφές αυτές, ακολούθησε η Μήδεια και ο πρόσφατος ισχυρός σεισμός, που έπληξε δεκάδες χωριά της Περιφέρειάς μου.

Οι πολίτες καλούνται εδώ και αρκετούς μήνες, να ανταπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολη κατάσταση.

Οι άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης και η πρωτοφανής οικονομική στήριξη, υπήρξε αναμφισβήτητα σωτήρια για τους Καρδιτσιώτες συμπολίτες μου. Η κατά κοινή ομολογία πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, που βιώσαμε στη Καρδίτσα, πέραν όλων των άλλων, δημιούργησε για αρκετό καιρό, μεγάλη δυσκολία στους μαθητές, να ακολουθήσουν το πρόγραμμα τους.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι αντίξοες συνθήκες που βίωσαν από τον Ιανό και τους σεισμούς, σε συνδυασμό με τον Covid-19, δεν τους επέτρεψαν να παρακολουθήσουν ισάξια με μαθητές άλλων Νομών, την εκπαιδευτική διαδικασία και να επικεντρωθούν ανεμπόδιστα στην προετοιμασία, για τις υψηλές απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Εξετάζονται μέτρα, ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Νομού Καρδίτσας, στις πανελλαδικές εξετάσεις να πριμοδοτηθούν, ώστε ισάξια να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας;



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου