Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2016 - Τι πρέπει να γνωρίζουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2016 βασεις αγωνισματα ημερομηνιεςΤο panelladikes24 προς ενημέρωση των φετινών υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:

- Στο νέο σύστημα πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ έχουν υποψήφιοι από όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού καθώς περιλαμβάνονται σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία ενώ στο καταργούμενο σύστημα περιλαμβάνονται μόνο στο 1ο και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

- Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

- Απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα εξεταστούν ξανά είτε με το νέο σύστημα είτε με το καταργούμενο, είναι υποχρεωμένοι να εξεταστούν στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, ανεξαρτήτως αν είχαν εξεταστεί σε αυτές στο παρελθόν. 

- Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για το 10% (απόφοιτοι των ετών 2014 και 2015) των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις τελευταίες τους επιδόσεις. 

- Υποψήφιοι των ετών 2014 και 2015 που δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ. 

- Υποψήφιοι που, αν και στην Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 δεν δήλωσαν επιθυμία για τα ΤΕΦΑΑ, μπορούν τελικά να είναι υποψήφιοι, αρκεί να υποβάλουν σχετική αίτηση και δικαιολογητικά στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας. 

- Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες των εξετάσεων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι και τις επιτροπές που θα λειτουργήσουν. (Δείτε εδώ τις περσινές ανακοινώσεις). 

- Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τρία αγωνίσματα για εξέταση από τα τέσσερα (4) που περιλαμβάνουν οι πρακτικές δοκιμασίες.

- Δείτε εδώ τα αγωνίσματα και την βαθμολογική κλίμακα αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ. 

- Οι υποψήφιοι ανάλογα με τις επιδόσεις που επιτυγχάνουν στις πρακτικές δοκιμασίες συγκεντρώνουν ανάλογο αριθμό μορίων τα οποία προστίθενται στα συνολικά μόρια των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων. Ο τελικός βαθμός των πρακτικών δοκιμασιών προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών των τριών αγωνισμάτων, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το 200 για να προκύψουν τα μόρια. Ο μέγιστος αριθμός μορίων μπορεί να είναι τα 4.000 μόρια. Έτσι για παράδειγμα υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει στα τρία αγωνίσματα που επέλεξε τους βαθμούς 20, 17, και 15 θα έχει τελικό βαθμό: (20 + 17 + 15) : 3 = 52 : 3 = 17,33 * 200 = 3.466 μόρια.

- Τα μόρια που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι από τις πρακτικές δοκιμασίες προσμετρώνται για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους μόνο στα ΤΕΦΑΑ.

- Η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψήφιων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ πραγματοποιείται περί τα μέσα με τέλη Ιουνίου σύμφωνα με τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν από κάθε επιτροπή. 

- Οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ανακοινώνονται τέλος Ιουλίου, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. γεια σας. ενδιαφερομαι για τεφαα, μπορω (με το νεο συστημα)απο θεωρητικη παιρνοντας βιολογια γενικης αντι για λατινικα να περασω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή