Πέμπτη 29 Μαΐου 2025

Μηνύματα πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025























Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Θα τηρήσω και εγώ την παράδοση και θα στείλω ένα μήνυμα σε όλους εσάς.

Πριν μπείτε στο εξεταστικό κέντρο κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενους.

Μια ωραία, ανέμελη βόλτα με φίλους.

Το άθλημα που σας κάνει να νιώθετε δυνατοί.

Αντλήστε αισιοδοξία και ελπίδα από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σας όλη την περίοδο της προετοιμασίας σας.

Κοιτάξτε μπροστά. Το χθες πέρασε.

Η επιτυχία δεν έχει ένα «πρόσωπο». Έχει διαφορετικά πρόσωπα για τον καθένα από εσάς.

Για τον καθένα από εμάς.

Και η ζωή όπως σας λένε και είναι αλήθεια, έχει πολλούς δρόμους και πολλά μονοπάτια για να φτάσετε τελικά στο όνειρό σας.

Όμως τα «όνειρα» και τα «θέλω» μας, είναι στόχοι.

Απλώς με άλλα λόγια!

Κάθε «θέλω», κάθε όνειρο, κάθε μικρός ή μεγάλος «στόχος» απαιτεί δουλειά, δέσμευση, επιμονή και υπομονή. Ό,τι δηλαδή χρειάστηκε στα πολλά χρόνια του σχολείου.

Μπείτε στο εξεταστικό κέντρο με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Οι οικογένειες, οι καθηγητές σας, η πολιτεία ολόκληρη και εγώ στεκόμαστε δίπλα σας.

Παλεύουμε όλοι για να έχετε περισσότερες και καλύτερες επιλογές.

Για τον ατομικό σας βίο. Για το συλλογικό καλό. Για το «αύριο» της πατρίδας μας γιατί από εσάς εξαρτάται.

Ξέρω καλά ότι μάλλον δεν έχει σημασία τι σας λέμε. Μεγάλη σημασία έχει τι κάνουμε.

Για αυτά που κάνουμε λοιπόν, στο Υπουργείο Παιδείας, θα επανέλθω!

Καλή επιτυχία!

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Βλάση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές, για τους οποίους ξεκινά η δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.»

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

ως Υφυπουργός Παιδείας, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος, μα πέρα και πάνω απ’ όλα ως πατέρας, γνωρίζω πως η περίοδος αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική και απαιτητική για εσάς, αλλά και για τις οικογένειές σας.

Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σας, για να σας στηρίξουμε χωρίς να σας μεταφέρουμε άγχος και πίεση.

Εύχομαι τόσο εσείς όσο και οι οικογένειές σας να δείτε τους κόπους σας να ανταμείβονται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οφείλετε να νιώθετε ήδη υπερήφανοι για την έως τώρα προσπάθειά σας και για όσα έχετε πετύχει. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ίσως η πρώτη από τις πολλές δοκιμασίες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε στη ζωή, γι’ αυτό και ανεξαρτήτως αποτελέσματος εσείς πρέπει να συνεχίσετε να αγωνίζεστε και να προσπαθείτε!

Να θυμάστε πως οι Πανελλήνιες είναι ένας μόνο από τους πολλούς δρόμους που μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία και στην προσωπική ολοκλήρωση και πως αυτό που μετρά περισσότερο απ’ όλα είναι να προσπαθείτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας με πίστη, αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Γιατί η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται!

Καλή επιτυχία!»

Το μήνυμα του Υφυπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Νίκου Παπαϊωάννου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Καθώς ετοιμάζεστε να συμμετάσχετε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα ήθελα να σας απευθύνω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δύναμης και ελπίδας.

Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι ούτε το τέλος ούτε η αρχή, αλλά ένα μεταβατικό στάδιο στο ταξίδι σας προς την ενήλικη ζωή. Μια σημαντική δοκιμασία που σας φέρνει αντιμέτωπους με την ευθύνη που έχετε απέναντι στον εαυτό σας: να μετατρέψετε τα όνειρά σας σε πράξη, ακόμη κι αν η διαδρομή που καλείστε να επιλέξετε δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη.

Σας καλώ να είστε ψύχραιμοι, να έχετε πίστη στον εαυτό σας και να σκέφτεστε θετικά. Η αυτοπεποίθηση και οι προσπάθειες που έχετε καταβάλει τα τελευταία χρόνια είναι το ισχυρότερο εφόδιό σας για να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Σας ενθαρρύνω να εμπιστευτείτε τις γνώσεις σας και με καθαρό μυαλό να αντιμετωπίσετε την κάθε ερώτηση με αισιοδοξία.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους. Θερμές ευχές επίσης στους γονείς που στάθηκαν στο πλάι σας, ανιδιοτελείς αρωγοί των προσπαθειών σας, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που σας καθοδήγησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια του ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, ώστε η νέα γενιά να έχει πρόσβαση στη γνώση, τις ευκαιρίες και το μέλλον που της αξίζει.

Καλή επιτυχία!



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου