Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) 2022 - Όλα όσα ισχύουν για τους επιλαχόντες σπουδαστές



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με τους επιλαχόντες σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έτους 2022, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

- Οι επιτυχόντες (αρχικοί) υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή στις Α.Ε.Ν. που έχουν επιτύχει έως και την 24η Αυγούστου 2022, ημέρα Τετάρτη.

- Όσοι δεν παρουσιασθούν αποκλείονται της εγγραφής τους και οι κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν θα καλυφθούν για μια και μόνο φορά από υποψήφιους/-ες από πίνακες επιλαχόντων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (πιθανόν αρχές Σεπτεμβρίου).

- Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3.2 και 3.3 του άρθρου 2 της Αρ.: 2231.2- 6/27352/2022/15-04-2022 Κ.Υ.Α. (Β’ 1922), οι κενές θέσεις υποψήφιων προερχομένων από Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) που προκύψαν θα συμπληρωθούν από υποψήφιους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων αντίστοιχης κατηγορίας προερχομένων από Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.).

- Οι εν λόγω πίνακες υποψήφιων προς κάλυψη των προαναφερόμενων κενών θέσεων θα αναρτηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Τι αναφέρουν οι παρ. 3.2 και 3.3 του άρθρου 2 της Αρ.: 2231.2- 6/27352/2022/15-04-2022 Κ.Υ.Α. (Β’ 1922)

3.2. Παράλληλα, σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων υποψηφίων προερχόμενων από Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) οιασδήποτε Κατηγορίας (Γενικής ή Ειδικών Κατηγοριών), κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας συμπλήρωσης αυτών από υποψηφίους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων αντίστοιχης κατηγορίας προερχομένων από Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), αυτές συμπληρώνονται από υποψήφιους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων αντίστοιχης Κατηγορίας προερχομένων από Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), και αντιστρόφως.

3.3. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση εκ νέου ύπαρξης κενών θέσεων Ειδικών Κατηγοριών από υποψήφιους/- ες αντίστοιχης Κατηγορίας κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών της περ. 3.2., αυτές συμπληρώνονται από αντίστοιχους υποψήφιους της Γενικής Κατηγορίας.

Δείτε επίσης:





Δείτε εδώ όλα τα για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


10 σχόλια:

  1. χωρις να εχουμε τιποτα με τα παιδια που περασαν απο επαλ ειναι αδικια για τα παιδια που δεν περασαν στις ΑΕΝ απο γενικα λυκεια με βαθμολογιες πολυ καλυτερεσ και βαθμο δυσκολιας πολυ μεγαλυτερο.
    Με μορια 8300 απο γενικο δεν ειναι καλος βαθμος και ειναι το 5850 απο επαλ??????
    Ουτε 5 ουτε 10. Πηραν 200 ατομα απο επαλ για να συμλπηρωσουν τους εισαχθεντες. Μεγάλη αδικια για τα παιδια των γενικων λυκειων.Ούτε πολυτεκνους ουτε τριτεκνους δεν πηραν απο το γενικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζετε ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ προερχόμενοι από τα ναυτικά Λύκεια διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα που θα διδαχτούν οι εισαχθέντες στην ΑΕΝ? Μαθήματα με υψηλό βαθμό δυσκολίας όπως Ναυτικό Δίκαιο και Ναυσιπλοΐα ΙΙ.

      Διαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη αδικία που διαπράχτηκε φέτος είναι οι επιλαχόντες οι οποίοι πέρασαν στις σχολές γράφοντας από 7500 μόρια και μπήκαν σε σχολές προτίμησης των πραγματικών επιτυχόντων. Για παράδειγμα μαθητής που έγραψε 11500 μόρια βρέθηκε στην 5η σχολή προτίμησης του και μαθητής που έγραψε 8400 ως επιλαχών βρέθηκε στην σχολή της πρώτης προτίμησης του παραπάνω μαθητή. Απαράδεκτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πίνακες με τους επιλαχόντες πότε περίπου θα δημοσιευτούν; Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει κάποια ενημέρωση για τους επιλαχοντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως τελικά δεν θα υπάρχει φέτος επιλαχόντες? Σαν πολύ άργησε να βγει Γνωρίζει κανείς τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως μπορούμε να μάθουμε αν θα υπάρξουν επιλαχοντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έστειλα εμελ στην ΑΕΝ Μακεδονίας και μου απάντησαν ότι αυτές μέρες νά ανακοινωθούν και από τότε πέρασε ακόμα μια εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά από γενικό πως μπήκε επιλαχόντες πώς ξεπεράσει τό εβε λογικά δεν μπορούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή