Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αντιστοίχιση Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος, καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την αντιστοιχία Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Με την απόφαση αυτή τα Τμήματα Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται θα θεωρούνται αντίστοιχα με τα Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους τους, με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να ασκήσουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ασκούν οι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών.

Η τήρηση των προϋποθέσεων πιστοποιείται βάσει του εγκεκριμένου από την οικεία Σύγκλητο προγράμματος σπουδών και τη βεβαίωση της Συγκλήτου για την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Υπεύθυνη για τον έλεγχο και την τήρηση των προβλεπόμενων από την ΚΥΑ προϋποθέσεων καθώς και την πρόταση αντιστοιχίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς θα είναι η επιτροπή που καθορίζεται από την παρ. 3 του άρθρου 66 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) .



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα με αφορμή την αντίστοιχη των σχολών θέλω να αναφερθώ όχι σε πολυτεχνικές σχολές αλλά στο γιατί στην σχολή οικονομικών επιστημών π.χ Καστοριάς να μη δίνετε το δικαίωμα μεταγραφής σε πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός και αναγκάζεται μια οικογένεια να πληρώσει νοίκια για δύο φοιτητές συν της κύριας κατοικίας σε μια εποχή ασφυκτικά δύσκολη.
    Παρακαλώ ξαναδείτε το θέμα της αντιστοίχησης σε σχολές με την ίδια ονομασία.
    Ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά ακόμα και σε εκείνα που δεν πέρασαν.
    Η ζωή συνεχίζεται και άλλη μία προσπάθεια όσο δύσκολο και να είναι αξίζει τον κόπο στα νέα παιδιά του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιστοίχιση Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων - Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις - ΦΕΚ

    https://panelladikes24.blogspot.com/2022/08/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή