Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 και Έλληνες Μουσουλμάνοι της Θράκης

Από 16-4-2013 έως και 26-4-2013 οι αιτήσεις

Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2011 ή 2012 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2013 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. 

Οι υποψήφιοι αυτοί, πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειο βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών. Μετά τον έλεγχο της ανωτέρω βεβαίωσης, χαρακτηρίζονται από τον (Υπο)Διευθυντή του Λυκείου ως ειδική κατηγορία.

Επισημαίνεται ότι όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια). Αντίστροφα, όσοι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης επιθυμούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις των ειδικών περιπτώσεων (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια), δεν μπορούν να κάνουν χρήση της ειδικής κατηγορίας της Μουσουλμανικής μειονότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου