Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα υπό δημόσια εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής υψηλού κύρους

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης: Λειτουργία στην Ελλάδα ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό δημόσια εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής υψηλού κύρουςΠρόταση της Ν.Δ. στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι η αλλαγή του άρθρου 16 με τη δυνατότητα λειτουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος ανέφερε τα εξής:

Ισχύει η πλήρης αυτονομία των δημοσίων Α.Ε.Ι., αλλά αλλάζει το άρθρο 16 και λειτουργούν επιτέλους ιδιωτικά πανεπιστήμια υπό δημόσια εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής υψηλού κύρους. Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς θα προσέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή για την αναθεώρηση για να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό δεν κρίνει αναθεωρητέο το άρθρο 16. Πως θα υποστηρίξει ότι δεν είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση που, επιτέλους, πρέπει να γίνει στη χώρα μας, για να αφήσουμε πίσω μας ιδεοληψίες που οδηγούν σε τεράστιες οικονομικές απώλειες δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και δεν μας επιτρέπουν να γίνουμε ένας εκπαιδευτικός πρωταγωνιστής σε όλη την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Ιδιωτικά πανεπιστήμια μόνο με Ελεύθερη εισαγωγή υποψηφίων φοιτητών με το Απολυτήριο Λυκείου και χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις και επίσης αυτά τα πανεπιστήμια να προσφέρουν ισότιμο πτυχίο με τα κρατικά ΑΕΙ και να έχουν τις ίδιες ειδικότητες με αυτά αλλά και να μπορούν να συνεργάζονται με τα κρατικά πανεπιστήμια σε θέματα έρευνας τεχνολογίας και επιστημονικής γνώσης....Να μπορεί οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο και ο κάθε Έλληνας πολίτης να έχει το δικαίωμα αν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους να ιδρύει ιδιωτικό ΑΕΙ στην Ελλάδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια...
      Με ποια λογικη να μπαινει ελεύθερα ο κάθε τυχάρπαστος μονο και μόνο επειδη έχει φραγκα ο μπαμπάς κι η μαμά και να διεκδικει τα ίδια δικαιώματα με εναν παιδι που αγωνίστηκε και απεδωσε...ολα για την πλουτοκρατία;;;
      Οποιος αξιζει ας μπαίνει στα κρατικά πανεπιστήμια με το σπαθί του...οποιος δεν αξιζει ας βρει κάτι αλλο να κάνει...δεν είναι ανάγκη να εχουν όλοι πτυχιο..

      Διαγραφή