Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ με στόχο να αντιμετωπιστεί η μείωση των θέσεων στα τμήματα της Αθήνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόβλεψη για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ με στόχο να αντιμετωπιστεί η μείωση των θέσεων στα τμήματα της ΑθήναςΤο panelladikes24 είχε αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ με τη μείωση των θέσεων στα τμήματα της Αθήνας

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου (όπως και ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης) άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ποσοστό εισαγωγής των αποφοίτων ΕΠΑΛ στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να είναι μεγαλύτερο από το 5% που θα ορίζεται για τα άλλα Πανεπιστήμια.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν ''Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις'' θα ενημερώσει για το ακριβές ποσοστό με το οποίο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εισαχθούν επιπλέον στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση (εφόσον τελικά αποφασιστεί) είναι πιθανόν να ισχύσει για μια χρονιά και ουσιαστικά θα αντισταθμίσει τη μείωση των θέσεων εντός Αττικής για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ αφού μέχρι πέρσι διεκδικούσαν το 20% των θέσεων στα ΤΕΙ και το 1% στα Πανεπιστήμια ενώ φέτος θα διεκδικήσουν μόνο το 5% των Πανεπιστημίων καθώς δεν θα υπάρχουν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Το panelladikes24 

- κρίνει θετικά την προωθούμενη ενέργεια από το ΥΠΠΕΘ καθώς θα ήταν αδικία για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ η αλλαγή των δεδομένων μεσούσης της περιόδου,

- με σχετική ανάρτηση είχε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα. Δείτε εδώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι φέτος αναμένεται ο αριθμός των εισακτέων για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ να είναι αισθητά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό.

Δείτε επίσης: 







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Νέα ρύθμιση - Με ποσοστό 8% η εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/02/8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή