Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Σχεδιάζεται αύξηση θέσεων και ειδικοτήτων στα Δ.ΙΕΚ για εισαγωγή μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) έτους 2022

Η Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τόνισε την επιτυχία που είχε η συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 για εισαγωγή στα Δ.ΙΕΚ και την πρόθεση του υπουργείου να αυξήσει και τις θέσεις και τις ειδικότητες για την επόμενη χρονιά.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη.

Το παράλληλο μηχανογραφικό -η δυνατότητα δηλ. για τους αποφοίτους Λυκείου να επιλέξουν την ώρα της συμπλήρωσης μηχανογραφικού να εισαχθούν σε ΑΕΙ μέσω πανελλαδικών ή σε Δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου τους- εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος με μεγάλη επιτυχία, καθώς πάνω από 22.000 υποψήφιοι το υπέβαλαν προκειμένου να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ και να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση, όπως τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, web designer, web developer, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας κ.ά.

Όλη η ενημέρωση για τα ΙΕΚ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

Η δυνατότητα αυτή που δόθηκε φέτος οδήγησε και σε σχεδόν διπλασιασμό των εγγραφέντων ηλικίας 18-20 στα Δημόσια ΙΕΚ σε σχέση με πέρυσι (από 6.715 σε 12.078), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι νέοι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τον ενισχυμένο ρόλο της επαγγελματικής κατάρτισης, όπως αυτή παρέχεται από τα Δημόσια ΙΕΚ.

Έτσι, επιλέγουν όλο και περισσότεροι αυτή τη διαδρομή για τη μετά το Λύκειο πορεία τους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, για την επόμενη χρονιά σχεδιάζουμε για το παράλληλο μηχανογραφικό που οδηγεί στα Δημόσια ΙΕΚ, αύξηση τόσο σε επίπεδο θέσεων όσο και ειδικοτήτων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου