Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σχολεία & Κορωνοϊός - Δύο τμήματα σχολείου σε αναστολή λόγω κρουσμάτων - Πάνω από τα μισά παιδιά θετικά στον κορωνοϊό - Με τηλεκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα

Έπειτα από λίγες μέρες που τα σχολεία βρίσκονται σε λειτουργία για τη νέα σχολική χρονιά, ήδη δύο τμήματα σχολείου βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με το νέο 
υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το Β2 της Β τάξης (από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου) και Γ2 της Γ τάξης (από 20 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα τμήματα είναι τα πρώτα που μπαίνουν σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά, πράγμα που σημαίνει πως στα εν λόγω τμήματα εντοπίστηκαν πάνω από τα μισά παιδιά θετικά στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλα, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα μέσα σε τμήμα τότε απομονώνεται και το τμήμα δεν κλείνει.

Το πρωτόκολλο "Αρχές Διαχείρισης Ύποπτων ή Επιβεβαιωμένων Περιστατικών Λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες" του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής:

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε σχολείο απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Πότε αναστέλλεται ένα τμήμα

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Τι προβλέπεται για τις στενές επαφές:

προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:

- Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • 2 εργαστηριακά τεστ - rapid πέραν των προβλεπομένων
  • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ - self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).
- Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ - self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.
Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ. Στόχος των πολύ αυξημένων ελέγχων είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

Το πρωτόκολλο «Αρχές Διαχείρισης Ύποπτων ή Επιβεβαιωμένων Περιστατικών Λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες» του ΕΟΔΥ θα περιλαμβάνει περαιτέρω αναλυτική περιγραφή του ορισμού «στενής επαφής» και οδηγίες διαχείρισης των κρουσμάτων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου