Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μεγάλη μείωση των εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2021


























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Από τα στοιχεία της απόφασης προκύπτει: 

- μεγάλη μείωση στους εισακτέους στις Αστυνομικές Σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 καθώς 

ο συνολικός αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές καθορίζεται τριακόσιους πενήντα (350) ενώ πέρσι ήταν οχτακόσιοι (800), δηλαδή η μείωση ανέρχεται σε ποσοστό 56,25%.

Πιο συγκεκριμένα,

- στη Σχολή Αστυφυλάκων θα εισαχθούν τριακόσιοι δέκα (310) ενώ πέρσι ήταν επτακόσιοι τριάντα (730), δηλαδή μείωση σε ποσοστό 57,53% και

- στη Σχολή Αξιωματικών θα εισαχθούν σαράντα (40) ενώ πέρσι ήταν εβδομήντα (70), δηλαδή μείωση σε ποσοστό 42,85%.


Δείτε επίσης:









Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


32 σχόλια:

  1. Προφανώς κι έχει φέτος μεγάλη μείωση εφόσον πέρσι είχε πολύ μεγάλη αύξηση.
    Πρόπερσι και πίσω πόσους έπαιρνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προπερσι ειχε παρει περισσότερους,τωρα ακριβώς δε θυμάμαι αλλά ηταν 400+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου εχει παρει 10000 απο αλλες πόρτες τι να τους κανει αυτους απο τις πανελληνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου εχει παρει 10000 απο αλλες πόρτες τι να τους κανει αυτους απο τις πανελληνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι προσλήψεις γίνονται αναλόγως υπηρεσιακών αναγκών. Παίρνει τόσους αξιωματικούς, τόσους αστυφύλακες από σχολή και τόσους ειδικούς φρουρούς. Δεν είναι όλοι ίδιοι.
    Βαρέθηκα να διαβάζω ότι άσχετο πετάει ο καθένας του τύπου..μπήκαν κι άλλοι από το παράθυρο...ελεος πια.
    Και στις ΕΔ υπάρχουν οι σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών που εισάγονται μέσω πανελληνίων και οι ΕΠΟΠ εκτός πανελληνίων.
    Πώς θα διαμορφωθεί η ιεραρχία?
    Να τους παίρνουν όλους αξιωματικούς δεν γίνεται.
    Επιμένετε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα πλακα μας κάνεις φιλε,δε βγηκε η ποασυ και ειπε οτι εχουν τερμάτισες ελλείψεις σε προσωπικό και ότι το 30% του σωματος ασχολείται με θεματα που δημιουργήθηκαν απ το κορονοιο

      Διαγραφή
    2. Οχι φίλε 5:03 κανεις τεράστιο λάθος. Διαβαθμίσεις και ιεραρχία να υπάρχει δεν είπε κανεις το αντίθετο, αλλά να στελεχώνεται το σώμα και από ικανους ανθρώπους. Που έχουν παρει τον κάθε άεργο- κάγκουρα και τους βάφτισαν αστυνομικους εν μια νυκτί. Τα παιδια που πολεμανε να μπουν αστυφυλακων είναι αν μη τι άλλο παιδια που διαβασανε και κοπιασανε και θα βοηθήσουν στην οποια αναβάθμιση του Σώματος. Απ την άλλη έχεις ειδικούς φρουρούς που καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους χωρίς να έχουν διδαχθεί αστικό δίκαιο και λοιπά νομικά μαθήματα. Αλλά ξέχασα έχουν δίπλωμα μηχανής και υπηρέτησαν ειδικές δυνάμεις. Γι αυτό ρεζιλευεται το σώμα καθημερινά, γιατί έχουν μαζέψει τη Σαρα και τη μαρα και τον κάθε αμόρφωτο.

      Διαγραφή
    3. Πες μου σε παρακαλώ όμως...πες ότι γίνεται ένα ένοπλο περιστατικό με μαχαόρι πυροβόλο όπλο κλπ...εκεί τα μαθηματικά και τα αρχαία ή και το αστικό δίκαιο που λες νομίζεις θα σε βοηθήσουν; Προφανώς και είναι απαραίτητο να υπάρχουν άτομα σκληραγωγημένα που να έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις. Το ποινικό δίκαιο και η δικονομία θα σου χρειαστούν μόνο στο τμήμα για να κάνεις δικογραφίες. Πουθενά αλλού. Ούτε στα ματ ούτε στην οπκε ούτε στη δι.ασ ούτε στο μεταγωγών. Εγώ σου λέω ότι άμα ρωτήσεις άτομα που έχουν μπει αστυνομία με βαθμούς πάνω από 16.5 17 κανείς δε θα ήθελε να καβαλήσει μηχανή.

      Διαγραφή
    4. Ωραία τώρα κάτσε ψάξε ένα προς ένα περιστατικά ωμής βίας, όπλων που "εκπυρσοκροτούν" σε τρίτους κλπ και πες μου μετά το ποσοστό αυτών που ευθύνη φέρουν ειδικοί φρουροί. Μάλλον θα είναι τεράστιο. Επίσης, το μέσο IQ, κακα τα ψέματα, των "μαχημων" Ειδικών φρουρών είναι κάτω της βάσης. Έπειτα, στις σχολές αστυφυλακων παρεχεται εκπαίδευση αυτοάμυνας, χρήση πυροβολων όπλων κλπ. Η μαχημοτητα αποκταται και στην πορεια. Εξάλλου απο όταν βγήκαν τα σιδερικα, τα μπράτσα πεθαναν. Τέλος μιας και ανέφερες και τους περιφημους ΕΠΟΠ του στρατού, ας μπουν και αυτοί μαζί με τους ΕΦ στις πανελληνιες. Μια μικρή βάση της τάξεως των 10 χιλ μορίων. Άραγε τα τζιμάνια αυτά που πληρωνονται από το ελληνικό κράτος θα τα έπιαναν; Πολυ αμφιβάλλω αγαπητέ!

      Διαγραφή
    5. Ένας άριστος μαθητής με μεθοδικότητα και σοβαρότητα δύσκολα μπορεί να είναι και μάχιμος έξω. Για να συντάσσει δικογραφίες στο τμήμα το πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει καλά, αλλά έξω θέλει τσαμπουκά και θάρρος, είναι δύσκολα τα πράματα έξω. Γι αυτο και προσλαμβάνουν τους ειδικοδυναμίτες στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες βλ δι.ασ, δράση, ακόμη και οπκε.

      Διαγραφή
    6. Ρε παιδιά δεν είναι τυχαίο ότι ΣΧΕΔΟΝ κάνεις από τους αστυφύλακες δεν πάει σε μάχιμη υπηρεσία πχ ( Δίας Ματ ΟΠΚΕ μεταγωγών) όλοι τους κοιτάνε να καβατζωθουν σε γραφεία γι'αυτό κ τα κενά στις μάχιμες υπηρεσίες .. γι'αυτό κ οι θέσεις των ειδικών φρουρών κ συνοριοφυλάκων... Σκεφτείτε ... Ποιός αστυφύλακας θα πάει σε τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης της Χίου να με όλους τους λάθρομετανάστες?? Κανένας ... Ε το ίδιο γίνεται κ για τις υπηρεσίες των ( Δίας Δράση κτλ)

      Διαγραφή
    7. Ε πες τα. Αυτό του εξηγώ και γω. Κάθονται και κράζουν τους ειδικοδυναμίτες και βλακείες. Εδώ ο αστυφύλακας ανακριτικός είναι αστράτευτος. Κάποιος πρέπει να κάνει και τη βρώμικη δουλειά.

      Διαγραφή
    8. Ποιος σου είπε εσένα ότι οι αστυφύλακες δεν είναι μάχιμοι? Ο αδερφός μου με το που βγήκε από τη σχολή πήγε κατευθείαν ΥΑΤ. Σταματήστε τις αερολογιες ορισμένοι. Τα μάθατε όλα ξαφνικά.

      Διαγραφή
    9. Η μόνη μάχιμη υπηρεσία που στελεχώνουν είναι τα ματ και επίσης μη συγκρίνεις κινδύνους που έχε ένας ματατζής με έναν της δι.ασ.

      Διαγραφή
    10. Μάλιστα . Κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.

      Διαγραφή
    11. Είμαι μαθητής του 19 ασχολούμαι με πολεμικές τέχνες 13 χρόνια και βάζω κάτω τους περισσότερους ειδικούς φρουρους/ειδικό δυναμίτες.. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα μπραταν..οποτε μην ακούω μαλακιες. Είμαι από κακόφημη περιοχή έχω μεγαλώσει μέσα στις μαλακιες αλλά γουστάρω διάβασμα και θετικές επιστήμες. Για μιλά μου τωρα σε εμένα και πες τα αυτά που λες τόση ώρα για αυτούς από πανελλήνιες

      Διαγραφή
    12. Δεν είπαμε για όλους χαλαρώστε κάποιοι ούτε εσάς τους ίδιους θίξαμε τώρα γιατί εσείς η ίδιοι θιχτηκατε παραμένει ερώτημα.... Εγώ προσωπικά είπα ΣΧΕΔΟΝ όλοι καβατζωνουν γραφεία... Ασφαλώς υπάρχουν κ εξαιρέσεις που γουστάρουν τον δρόμο κ την επικινδυνότητα...Όμως η πλειοψηφία των νεοεισερχόμενων αστυφυλάκων είναι "ολίγον τι μπουχέχες"

      Διαγραφή
    13. Δεν μιλήσαμε για όλους τους νεοεξερχόμενους αστυφύλακες, αλλά για την συντριπτική πλειοψηφία. Με τέτοιες βαθμολογίες που περνάνε θα μπορούσαν να γίνουν επιστήμονες και μάλιστα σε πολύ δυνατές σχολές, απλώς λόγω οικονομικής κρίσης δηλώνουν σώματα ασφαλείας.

      Διαγραφή
  6. εγω μαγκες περιμενα αυξηση...ντροπη να παιρνουν 2500 ατομα με προκηρύξεις και να δίνουν 300 θεσεις σε παιδια που εχουν στρωθει να διαβασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω μαγκες περιμενα αυξηση...ντροπη να παιρνουν 2500 ατομα με προκηρύξεις και να δίνουν 300 θεσεις σε παιδια που εχουν στρωθει να διαβασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mαγκες από ποια παιδεία μπαίνουν στην αστυνομία φέτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπη και αισχος που παιρνουνε 310 ατομα απο τις παννελαδικες εχουμε κατσει και διαβασει σε μια δυσκολη περιοδο και δεν βοηθανε ουτε εμας ουτε την αστυνομια που χρειαζετε εμψυχο δυναμικο ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντροπή για την κατάντια μόνο τόσοι; Ντροπή και πάλι Ντροπή μπράβο στις ΕΔ για την αύξηση των εισακτέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει βγει η προκήρυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κλασσικά πράγματα.
    Ήταν βλέπεις πιο χρήσιμο να πάρουν 1.000 άτομα/γλάστρες για να αράζουν στα πανεπιστήμια από το να πάρουν περισσότερους ΣΩΣΤΟΥΣ αστυνομικούς (γιατί Sorry αν θα προσβάλλω μερικούς, αλλά δεν έχω καμία εκτίμηση για τους Ε.Φ, άτομα που βγήκαν με όπλα στους δρόμους με μόνο κριτήριο το αν έχουν δίπλωμα μηχανής και πτυχίο Αγγλικών και με 6 μήνες εκπαίδευση).

    Κουράγιο σε όσους δίνουν. Με μειωμένη ύλη φέτος και τόσες λίγες θέσεις, προβλέπεται σφαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αστυφυλακων και δεν μπαίνουν σε μαχιμες υπηρεσίες δηλ Αμεση Δράση, Μεταγωγων, ΜΑΤ Δίας δεν είναι μαχιμες υπηρεσιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή