Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Με τα τωρινά δεδομένα - Τα σχολεία θα ανοίξουν σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας

Τα δύο σενάρια για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείωνΓια τις δύο επικρατέστερες εκδοχές που εξετάζονται λόγω της πανδημίας ως προς τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων την νέα εκπαιδευτική χρονιά τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Ηλία Σιακαντάρη.

«Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια, τα οποία εξετάζονται και τα οποία συζητούμε με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ. Το πρώτο σενάριο προβλέπει λειτουργία των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου και μετά σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή να πηγαίνουν όλα τα παιδιά, αλλά ενδεχομένως με κάποια αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Έχει συζητηθεί και το θέμα της μάσκας για όλους τους μαθητές, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση» ανέφερε σχετικά η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε παράλληλα πως «το άλλο σενάριο είναι να γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία, κάποιες μέρες οι μισοί μαθητές, τις άλλες ημέρες οι άλλοι μισοί μαθητές. Αυτή τη στιγμή και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση τη συζήτηση που είχαμε με τους εδικούς, το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο, δηλαδή η πλήρης λειτουργία των σχολείων, με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης».

Ερωτηθείσα για τις παραμέτρους που βάρυναν στη κατάρτιση των δύο προτάσεων ως προς την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, η κ. Κεραμέως αποφάνθηκε πως «πρώτον έχουμε δεδομένα από όλο τον πλανήτη αναφορικά με την πανδημία και το πως αυτή επιδρά σε μικρές ηλικίες και τα δεδομένα δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά αρρωσταίνουν πολύ λιγότερο και μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι, όπως βλέπουμε τα πράγματα, ο ιός μπορεί να είναι κοντά μας διεθνώς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Πρέπει να μάθουμε να προφυλασσόμαστε, πρέπει να μάθουμε να βάζουμε όρια, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτή την νέα πραγματικότητα», πρόσθεσε η υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «τον Αύγουστο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όταν θα έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι τα σχολεία να ανοίξουν σε πλήρη σύνθεση με αυξημένα μέτρα προστασίας», κατέληξε.

Δείτε επίσης: 








Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου