Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Σχολεία: Ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Ποια είναι τα δύο σενάρια για τον τρόπο λειτουργίας τους

Σχολεία: Ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Τα δύο σενάρια | CretaliveΤο Υπουργείο Παιδείας έχει έτοιμο το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έκανε γνωστό η Νίκη Κεραμέως.

Στα χέρια των επιστημόνων βρίσκονται οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και την εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα (στις 7 Σεπτεμβρίου), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό για να κάνουν επαναλήψεις. 

Η κ. Κεραμέως, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων

- Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

- Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Δείτε επίσης: 






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου