Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Απαιτούμενο ύψος για εισαγωγή στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με το απαιτούμενο ύψος για εισαγωγή στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε με βάση τις τελευταίες προκηρύξεις.

- Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές έτους 2020

Ύψος
(εκτός της Σχολής Ικάρων)
Γυναίκες: Τουλάχιστον 1,60 μ.
Άνδρες: Τουλάχιστον 1,70 μ.
Ύψος
(μόνο για την Σχολή Ικάρων)
Γυναίκες: από 1,65 μ. έως και 1,90 μ.
Άνδρες: από 1,70 μ. έως και 1,90 μ.
Ύψος κορμού
(μόνο για την Σχολή Ικάρων)
Γυναίκες: μικρότερο από 1 μ.
Άνδρες: μικρότερο από 1 μ.

- Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Αστυνομικές Σχολές έτους 2020

Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ, χωρίς υποδήματα. 

- Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Πυροσβεστικές Σχολές έτους 2020

Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα. 

- Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Λιμενικού Σώματος έτους 2020

Όλοι οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

Δείτε επίσης: 

Τι ισχύει για την υγεία και τη σωματική διάπλαση των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές Λιμενικού Σώματος

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος καθώς και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


46 σχόλια:

  1. Για αυτές που θα πουνε ότι είναι άδικο το 1.70 , σας ενημερώνω πως Εγώ πέρισυ είχα 4.6 μυωπία ενώ το όριο είναι 4.5 και ως συνέπεια ειμουν ακατάλληλος. Δηλαδή ήταν άδικο για μένα; ΟΧΙ δεν ήταν. Αυτά είναι τα όρια και πρέπει να τα σεβόμαστε. Όπως δεν πρέπει αστυνομια/πυροσβεστική να περνούν άτομα με προβλήματα όρασης έτσι δεν πρέπει να περνούν και 'κοντούς' διότι το επάγγελμα χρειάζεται ιδιαίτερα προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To γεγονος οτι εχεις μυωπια πρωτον διορθωνεται με επεμβαση λειζερ. Οντως η μυωπια ειναι ενα οριο φιλε μου το οποιο ειναι αξιολογο και εχει καποια βαση. Δεν μπορεις πχ να εισαι σε καποια μαχιμη υπηρεσια και να μη βλεπεις χωρις γυαλια. Πισω απο τον παραγοντα του υψους δεν υπαρχει καμια λογικη βαση. Αποδεδειγμενα δεν ευσταθουν οι λογικες περι περισσοτερης δυναμης αναλογικα με το υψος και το 2020 να λεμε οτι πρεπει οσοι υπηρετουν στα σωματα ασφαλειας να ειναι ψηλοι για να εχουν καλο παρουσιαστικο το κρινω τουλαχιστον χαζο. Αποδειξη οσων σου λεω ειναι το γεγονος οτι στα σωματα ασφαλειας ανα τον κοσμο και ιδιως στην Ευρωπη οπου ανηκουμε ως κρατος υπαρχουν περιορισμοι σχετικα με την οραση,την ακοη αλλα και τη σωματοδομη η οποια ωστοσο μετριεται με τεστ δυναμης και αθληματα και οχι υψομετρησεις. Οριο υψους απο την αλλη που εσυ θεωρεις σημαντικο δεν υπαρχει πουθενα και για να προλαβω αυτους που θα σχολιασουν και θα πουν οτι υπαρχει οπου υπαρχει ειναι τυπικο. πχ 1.60 για αντρες και γυναικες η 1.60 για αντρες 1.55 για γυναικες. Οποτε οι λογικες του τυπου ειναι ενα οριο και ειναι αναγκαιο η δεν κανουν οι κοντοι καλυτερα να μην αναφερονται σημερα καν ειδικα απο νεους υποψηφιους οπως εσυ.

      Διαγραφή
    2. Όταν ο μέσος όρος ύψους γυναικών στην Ελλάδα είναι το 1.63-1.64 οι αστυνομικές σχολές ζητούν αυτά τα "μοντελα" του 1και70

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη μαλακια είπες μεγάλε. Από το γυμνάσιο ήθελα να μπω στην ΣΜΥ αλλά λόγο του ότι μου λείπουν 4 πόντοι δεν μπορώ να μπω. Εχω πολύ μεγαλύτερες αντοχές απο πολλούς εκει μέσα και να σου θυμίσω οτι στους ΟΥΚ πολλοί ουκαδες είναι κάτω απο 1.70. Ολα αυτά ειναι ανούσια. Ο άλλος πρέπει να κρίνετε απο τις επιδώσεις του είτε αθλητικές είτε νοητικές εφόσον πληρεί τα κριτήρια περί της υγείας του. Εξάλλου στο τέλος αυτό που νικάει είναι η πίστη σε αυτό που κάνει ο άλλος και το μυαλό του.

      Διαγραφή
    4. αυτα τα ορια και στο υψος και στα αθληματα μπηκαν πριν κατι χρονια,υστερα απο προσφυγες γυναικων κατα της ποσοστοσης στις σχολες επικαλουμενες την ισοτητα των δυο φιλων.Οποτε το υπουργειο εκανε το αυτονοητο.Θελετε ισοτητα τοτε ιδια ορια στα αθληματα και ιδιο υψος.

      Διαγραφή
  2. ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ LASERAKI ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.65 γυναίκα δεν τη λες και κοντή.Είναι η μεση ελληνίδα τόσο.Όμως 1.70 άντρας είναι σχετικά κοντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεσβυωπια πόσοι βαθμοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρει κανείς το ποσοστό των αποφοίτων για στρατιωτικές σχολές, λιμενικό , πυροσβεστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός από την σχολή Ικάρων, για τους ιπτάμενους θεωρώ τα κριτήρια αφενός αντισυνταγματικα που παραβιάζουν τα άρθρα περί ίσης μεταχείριση των πολιτών, δημιουργούν διακρίσεις χωρίς δικαιολογηση και αφετερου υπερβολικά. Τεκμηρίωνω φερνοντας ως παράδειγματα τον Μέγα Ναπολέοντα,τον Μεγα Αλεξανδρο ,που οι ιστορικοί τον αναφέρουν πιο κοντο και απο τον πατερα του Φιλιππο ,που ηταν 1,60μ,τον Κολοκοτρωνη που λενε οτι ηταν κοντός, τον Ομηρικό Οδυσσέα, που υστερούσε σε θωριά σε σύγκριση με τον Αίαντα και άλλους, τον Δαυίδ με τον Γολιάθ και σίγουρα και εσείς μπορείτε να βρείτε και άλλα. Παραδειγματα που σιγουρα σε πειθουν οτι η διαταξη ειναι λαθος και πιθανον να αποκλεισει απο αυτες τις υπηρεσιες σημαντικα στελεχη.Το μυαλό μπορεί να νικήσει την μυική μάζα. Ας παμε και σε ενα συγχρονο αθλημα δυσκολο που απαιτει και σωματικη δυναμη το ποδοσφαιρο. Σκέψου μια τέτοια διάταξη στις ποδοσφαιρικες ομάδες και απέκλεισε όλους τους μεγάλους παίκτες κάτω από 1.70mΔΟΜΑΖΟΣ,ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ,ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ,ΜΕΣΙ, ΓΚΑΡΙΝΤΣΑ,ΡΟΜΑΡΙΟ,ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ,ΤΣΑΒΙ και πολλοι αλλοι.Ακομα και στο μπασκετ στο NBA θα βρουμε κοντους αθλητες κατω απο 1,70m.Οπως είπα παραπάνω η αποτελεσματικοτητα δεν είναι στους μυς, αλλά στο μυαλό, την καρδιά και την ψυχή και αυτά δεν μετρώνται με το φυσικό ανάστημα. Κατα την γνωμη μου η διαταξη ειναι στα ορια του ρατσισμου ή πιθανον εξυπηρετει συμφεροντα , που δεν ειναι φανερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να "συλλάβω" το μέγεθος αυτής της αναλογίας.
      Συμφωνώ με το γεγονός ότι τα όρια είναι αρκετά αυστηρά.
      Ωστόσο , η αναφορά σε προσωπικότητες αδιαμφισβήτητου κύρους *του παρελθόντος* δεν είναι εύστοχη ειδικά για το ζήτημα καθορισμού ορίων ένταξης σε στρατ. Σχολή ή σώμα ασφαλείας .

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣΤΕ για το ύψος που εκδόθηκε Οκτ 19.

      Διαγραφή
    3. ΘΕΩΡΩ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ.

      Διαγραφή
    4. Η αναλογια με οποιαδηποτε μορφη του παρελθοντος η αθλητη δεν ειναι αναγκαια. Αυτο που ειναι αναγκαιο ειναι ο παραδειγματισμος με τα σωματα ασφαλειας του εξωτερικου καθως επισης και η εφαρμογη των νομων που θεσπισε το ΣΤΕ αλλα και το ευρωπαικο δικαστηριο. Επισης η αποφαση που εχει δημοσιευθει ειναι απο την ολομελεια με την θετικη εγκριση για την αντισυνταγματικοτητα του οριου υψους για γυναικες αλλα μεχρι και για αντρες υποστηριζει ακομη και το ευρωπαικο δικαστηριο. Οποιαδηποτε αλλη συζητηση απο κει και περα η χαρακτηρισμος ειναι για εσωτερικη καταναλωση και προερχεται απο ατομα που φοβουνται απο το "χαλαρωμα" του οριου για ανοδο της βασης.

      Διαγραφή
    5. Εντάξει τέλος τώρα μας τα ζαλισατε με το ύψος...Αυτό είναι τι να κάνουμε δηλαδή να πεθάνουμε????

      Διαγραφή
    6. Όχι φίλε μου, να μην πεθάνουμε. Αλλά λογικά μιλάς Έτσι επειδή θα το έχεις. Για ρώτα εμένα όμως που είμαι με 10%,κάνω αθλήματα και βγάζω όλα τα όρια, έχω 16.800 οπότε για Αστυφυλάκων θα είχα πολλές ελπίδες, Αλλά παρόλα αυτα είμαι 1,69.

      Διαγραφή
    7. Aστο ρε φιλε αυτα ειναι τα παλικαρακια που κλαινε για τα μορια καθε καλοκαιρι που ειναι και στο χερι τους το διαβασμα τους αλλα αμα πεις για το υψος που δεν το ελεγχεις καν θα σου πουν ελα μας ζαλισατε δεν κανουν οι κοντοι και αλλα τετοια

      Διαγραφή
  7. Εγω πιστευω οτι περαν του υψους υπαρχει ακομη μια αδικια η οποια πρεπει να σημειωθει,οσον αφορα τα σωματα ασφαλειας.Το οτι οι βασεις ειναι ιδιες σε ολα τα επιστημονικα πεδια,θεωρω οτι ειναι αρκετα αδικο.Διοτι η συγκεντρωση μοριων σε διαφορετικα μαθηματα με διαφορετικο βαθμο δυσκολιας ειναι απο μονο του μη συγκρισιμο και ορθα αξιολογισιμο.Αρα κατα την αποψη μου κατι πρεπει να αλλαξει,ακομη και η διαφορα βασεων ανα επιστημονικο πεδιο ή το ποσοστο των εισακτεων ανα πεδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος...κανονικα θα επρεπε να υπαρχει βαση ανα πεδιο με διαμοιρασμο τον εισακτεων για να ειναι απολυτα δικαιο. τωρα πχ αν πεσουν ευκολα θεματα στο αοθ τα παιδια απο αλλες κατευθυνσεις θα ειναι σε μειονεκτικη θεση

      Διαγραφή
  8. Η Πυροσβεστική θέσεις εισακτεων θα βγάλει ή θα το αφήσει για του χρόνου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατί έβγαλε το λιμενικό

      Διαγραφή
    2. Και λένε φέτος δεν θα παρουμε τιποτα γιατι εχουμε καλύψει όλες τις θέσεις απο τις προκηρύξεις..

      Διαγραφή
    3. Η πυροσβεστικη έχει βγάλει εισακτέους στην προκηρυξη της... Μόνο το Λιμενικό δεν έχει βγάλει

      Διαγραφή
    4. Που ακριβώς το λέει?

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι το επίσημο αυτό

      Διαγραφή
    6. Επίσημο είναι.. Θα παρει 103 άτομα και 33 αξιωματικούς

      Διαγραφή
    7. Φίλε.μου διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά στην προκήρυξη λέει ότι θα πάρουνε 133 αξιωματικούς

      Διαγραφή
    8. Οχι κάπου εκεί παιρνουν συνολικά όπως κάθε χρόνο

      Διαγραφή
    9. ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΑΡΙΘΜΌΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ..αριθμός θέσεων των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή
      Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα καθοριστεί με τις προβλεπόμενες Κοινές
      Υπουργικές Αποφάσεις, της Υπουργού Παιδείας μπλα μπλα.... Μετά λέει...θα ακολουθήσει
      συμπλήρωση της παρούσας προκήρυξης με τον καθορισμένο αριθμό των θέσεων ανά
      κατηγορία,

      Διαγραφή
    10. * οπότε μπορεί να λέει 133 πυροσβέστες αλλά δεν είναι το επίσημο αυτό

      Διαγραφή
  9. Με 17.300 και 10% 2019 εχω πιθανοτητες για αστυφυλακων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 18.185 μόρια με παλιό σύστημα εξέτασης. Ωστόσο επειδή φέτος δεν προετοιμαστηκα για τα αθλήματα θα κάνω 10% του χρόνου. Έχω πιθανότητες θεωρείτε έστω για αστυφυλακων; η λόγω του ότι ειμαι από παλιό σύστημα όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας δουλεύεις έτσι ? Πρέπει να είσαι κουτός για να κάνεις τέτοια ερώτηση ρε φίλε . Με 18200 ρωτάς αν θα μπεις αστυφυλάκων? Είναι δυνατόν? Προφανώς μπαίνεις αστυφυλάκων και κατά πάσα πιθανότητα μπαίνεις και αξιωματικών.

      Διαγραφή
    2. Άλλος είμαι εγώ που σχολιάζω.. Έχει δίκιο που ρωτα ο τυπος γτ στο παλιο φίλε Αντρέα η αστυνομία για αξιωματικους θα φτάσει 19.000.παντβς αστυφύλακας θα μπει

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να κανω 10% πρέπει να είμαι γραμμένος σε κάποια σχολή ή όχι; πχ αν περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο και δεν γραφτώ έχω δικαίωμα για 10%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έχεις το δικαίωμα , δεν παίζει καθόλου ρόλο αν είσαι γραμμένος σε σχολή ή οχι

      Διαγραφή
  13. Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το 10%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου δίνει τη δυνατότητα να δηλώσεις σχολές στο μηχανογραφικό με βαση την βαθμολογία που συγκέντρωσες την προηγούμενη χρονιά, χωρίς νέα εξέταση. Σε κάθε σχολή έχει συγκεκριμένες θέσεις με το 10%

      Διαγραφή
  14. Κανένα νέο για αριθμό αστυφυλακών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 17300 με 10% (2019),μπαίνω λέτε αστυφυλάκων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρόβλημα ξεκινάει από την ισότητα. Μία γυναίκα 1.61 μπορεί να κάνει μία εργασία ενώ ένας άντρας 1.61 δεν μπορεί. Απλά εμετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρεεεε ρίξτε το ύψος επιτελούς. Μας έχετε κουράσει. Είμαστε πολλά παιδιά που περιμένουμε σαν χαζοί τις αποφάσεις σας, αλλά δεν λέτε να τις πάρετε. Αυτή η χώρα δεν είναι καθόλου οργανωμένη, και αλήθεια σας λυπάμαι όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσες κοπέλες άραγε θέλουν να μπούμε στην αστυνομία και τους το απαγορεύετε θέτοντας όριο ύψους; Άραγε έχετε αναρωτηθεί ποτέ στην ζωή σας; Για μας δεν νοιάζεστε καθόλου; Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα 1,70 από μια γυναίκα 1.65 στην ελληνική αστυνομία; Για απαντήστε μου . Τα τελευταία 5 χρόνια ακούμε ότι θα πέσει το ύψος στην αστυνομία και πότε δεν βλέπουμε καμία νέα απόφαση. Το λέτε και οι ίδιοι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ!!!! Τι άλλο θέλετε δηλαδή; Αλήθεια νρεπομαι για όλους, ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο ! Η χώρα μας δεν έχει μέλλον εξαιτίας σας! Αλήθεια κάντε κάτι με το ύψος επιτελούς να δούμε άσπρη μερα και εμείς τα παιδιά, και μετά με την σειρά μας να σας υποστηρίξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή