Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Επαναλειτουργία Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών μετά την πανδημία - Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2082/2020 η ΚΥΑ Αριθμ. 6500/1/23/29-5-2020 ''Τρόπος επαναλειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους''

Διαβάστε παρακάτω όσα αναφέρει η απόφαση.

Άρθρο 1

Η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Σχολών της Αστυνομικής και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους, η οποία είχε επιβληθεί ως έκτακτο μέτρο προστασίας κατά του κινδύνου διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιπτώσεις: 

α) Τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά)/ασκήσεις εκπαιδευτικές βολές/τελετές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων όλων των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία των δοκίμων/σπουδαστών και τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

β) Η διενέργεια πάσης φύσεως εξετάσεων/διαγωνισμών/αξιολογήσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των δοκίμων/σπουδαστών/εξεταζομένων και οι οποίες δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με προφορική ή γραπτή εξέταση/ατομική ή ομαδική εργασία εξ αποστάσεως. 

γ) Οι παρουσιάσεις των ατομικών-ομαδικών εργασιών, για τις οποίες κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία των δοκίμων/σπουδαστών, ενώπιον των αρμοδίων για την αξιολόγηση Επιτροπών, και οι οποίες δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. 

δ) Οι εκπαιδεύσεις-σεμινάρια στην ημεδαπή, που απαιτούν τη φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων και δεν δύναται να υλοποιηθούν εξ αποστάσεως. 

Άρθρο 2 

1. Σε κάθε στάδιο των εκπαιδευτικών διαδικασιών και διαδικασιών εξετάσεων που κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία και ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων, όπως για την παρακολούθηση μαθημάτων, την πρακτική άσκηση εκπαιδευτικών βολών και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα δύνανται να διαμένουν σε χώρους των Σχολών της Αστυνομικής και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ως εξής: 

A. Αστυνομική Ακαδημία: 

α) Στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ένα (1) άτομο ανά θάλαμο. 

β) Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας ένα (1) άτομο ανά θάλαμο. 

γ) Στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ένα (1) άτομο ανά θάλαμο. 

δ) Στη Σχολή Αστυφυλάκων: 

δα) για το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής ένα (1) άτομο ανά θάλαμο, 

δβ) για το Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου ένα (1) άτομο ανά θάλαμο, 

δγ) για το Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου εννέα (9) άτομα ανά θάλαμο εξήντα πέντε (65) τετραγωνικών μέτρων.

B. Πυροσβεστική Ακαδημία: 

Στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας προβλέπεται η διαμονή και σίτιση μόνο για τους δόκιμους του Α΄ έτους της Σχολής Αξιωματικών και για τα πρώτα δύο (2) έτη της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας και δύνανται να διαμένουν στους χώρους αυτών, ως εξής: 

α) Στη Σχολή Αξιωματικών δύνανται να διαμένουν τρεις (3) δόκιμοι, ανά θάλαμο εικοσιπέντε (25) τετραγωνικών μέτρων.

β) Στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας ΠΣ δύνανται να διαμένουν τέσσερις (4) δόκιμοι, ανά θάλαμο τριάντα (30) τετραγωνικών μέτρων. 

2. Στα μαθήματα που απαιτείται η φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων, αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι δόκιμοι της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Αξιωματικών Π.Σ. και της Σχολής Πυροσβεστών Π.Σ., δύνανται να σιτίζονται σε χώρους των αντίστοιχων Σχολών, ως εξής: 

α) Στη Σχολή Αξιωματικών σε αίθουσα διακοσίων πενήντα (250) τετραγωνικών μέτρων, η σίτιση θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής. 

β) Στη Σχολή Αστυφυλάκων: 

βα) για το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής σε αίθουσα χιλίων τετρακοσίων (1.400) τετραγωνικών μέτρων για εκατόν πενήντα δύο (152) δοκίμους, 

ββ) για το Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου σε αίθουσα πεντακοσίων τριάντα έξι (536) τετραγωνικών μέτρων για εβδομήντα εννέα (79) δοκίμους, 

βγ) για το Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου σε αίθουσα διακοσίων εβδομήντα (270) τετραγωνικών μέτρων για εβδομήντα εννέα (79) δοκίμους. 

γ) Στη Σχολή Αξιωματικών Π.Σ., δύνανται να σιτίζονται οι δόκιμοι του Α΄ έτους και η σίτιση θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής, σε αίθουσα εξήντα δύο (62) τετραγωνικών μέτρων. 

δ) Στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας Π.Σ., δύνανται να σιτίζονται όλοι οι δόκιμοι και η σίτιση θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής, σε αίθουσα τριακοσίων είκοσι (320) τετραγωνικών μέτρων. 

Άρθρο 3 

1. Κατά τη λειτουργία των Σχολών, με ευθύνη του εκάστοτε Διοικητή, τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, (αποστάσεις μεταξύ των εκπαιδευομένων, χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού υγρού, φυσικός εξαερισμός αιθουσών κ.λπ.), με βάση πάντοτε τα οριζόμενα στις αποφάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και τις υποδείξεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά περίπτωση. Ενδεικτικά, λαμβάνεται μέριμνα για: 

α) να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου προς κάθε κατεύθυνση μεταξύ των εκπαιδευόμενων/ εξεταζόμενων σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας/εξέτασης. 

β) να διενεργούνται σε υπαίθριους χώρους τα μαθήματα που απαιτείται η φυσική παρουσία και η ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων, εφόσον η φύση του διδασκόμενου μαθήματος και οι εκάστοτε συνθήκες το επιτρέπουν, με τήρηση απόστασης ενός και μισού (1,5) μέτρου προς κάθε κατεύθυνση μεταξύ των εξεταζόμενων, 

γ) τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και, όπου δεν είναι δυνατό αυτό, τη χρήση κλιματιστικών, σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, 

δ) την απαγόρευση χρήσης ανεμιστήρων, 

ε) την αποφυγή συγχρωτισμού, 

στ) την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), 

ζ) την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και 

η) την απαγόρευση λειτουργίας χώρων αναψυχής.

2. Σε περίπτωση κρούσματος κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών διαδικασιών ή των εξετάσεων, θα εφαρμοστούν οι σχετικές οδηγίες και το πρωτόκολλο διαχείρισης του Ε.Ο.Δ.Υ.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


7 σχόλια:

  1. εχει βγει η ανακοινωση του λιμενικου για ελλιπη δικαιολογητικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο.

      Διαγραφή
  2. Οταν ανακοινωθουν οι ημερομηνιες για διεξαγωγη αθλητικων και ψυχομετρικων εξετασεων για τους μαθητες που θα δηλωσουν στρατιωτικεςσχολες θα ενημερωθουμε απο τη σελιδα σας ,ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το panelladikes24 θα ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις έγκυρα και έγκαιρα.

      Διαγραφή
  3. Kαλά που εφαρμόζεται η απόφαση του ΣΤΕ για το ύψος των γυναικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε τι κάθεσαι κοπέλα μου πήγαινε το δικαστικά κ φάε την θέση από ένα παιδί που έχει όλα τα προσόντα...Όταν μπεις όμως κ νιώθεις ωραία επειδή θα είσαι η μόνη κοντή κάτω από 1.70 έλα λίγο στην θέση του παιδιου πως θα ένιωθε αυτός που εσύ με λιγότερα προσόντα του έφαγες την θέση

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή