Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Έρχονται αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ - Δείτε όλες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε μία ανάρτηση στο panelladikes24

panelladikes24 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Οκτωβρίου 2019Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ''Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις'' που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός Ιουνίου συμπεριλήφθηκαν διατάξεις με τις οποίες επέρχονται αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ

- Μειώνονται οι Ομάδες Προσανατολισμού της Γ′ Λυκείου από τέσσερις σε τρεις, ως εξής:

α) Ανθρωπιστικών Σπουδών 

β) Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας

γ) Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Όλη η ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

- Κάθε μαθητής επιλέγει υποχρεωτικά μία (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού (από τις 3) και ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο (από τα 4).

- Η πρόσβαση σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο γίνεται ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο κάθε μαθητής ως εξής: 

α) Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου και τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα Αρχαία Ελληνικά, η Ιστορία και τα Λατινικά. (Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξετάζονται και πάλι στο μάθημα των Λατινικών αντί για το μάθημα της Κοινωνιολογίας από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής).

β) Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα είτε του 2ου είτε του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ανάλογα με το ποιο από τα δύο αυτά Επιστημονικά Πεδία έχουν επιλέξει, ως εξής:
i) οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει το δεύτερο Επιστημονικό πεδίο εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, της Φυσικής, της Χημείας και των Μαθηματικών και  
ii) οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει το τρίτο Επιστημονικό Πεδίο εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας.
γ) Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του τέταρτου Επιστημονικού Πεδίου και τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά, η Πληροφορική και η Οικονομία.

- Καταργείται η προσμέτρηση του βαθμού του απολυτηρίου της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ούτως ή άλλως δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι τώρα).

- Επαναφέρονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι συντελεστές βαρύτητας σε δύο μαθήματα ανά Επιστημονικό Πεδίο.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


9 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ Η ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε προσεκτικά την ανάρτηση. '' Κάθε μαθητής επιλέγει υποχρεωτικά μία (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού (από τις 3) και ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο (από τα 4)''.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή οτι ισχυε .....ισχυει......η εδινες μαθηματικά και πηγαινες Πολυτεχνεία κτλ η βιολογια και πηγαινες Ιατρικες Σχολες....Αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρούχα του αλλιώς....Δεν Μπορείς Να Δωσεις 5ο Μαθημα για να ανοιξεις και αλλο πεδίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποτε δεν υπηρχε λογος να γινουν παλι τρεις .Ετσι δηλ σε δουλεια να βρισκονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ποιά σχολική χρονιά θα ισχύουν τα παραπάνω?
    Δεν είχαν πει ότι για τις πανελλαδικές 2020-21 θα ισχύει η προσμέτρηση του βαθμού του απολυτηρίου της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έχουν εφαρμογή από το επόμενο έτος. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε και την ψήφιση του σ/ν με τις παραπάνω ρυθμίσεις.

      Διαγραφή
  5. Ψηφίστηκε από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/06/blog-post_71.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ισχύει για τις πανελλαδικές του 2021 για παλαιούς απόφοιτους?θα μπορούν να επιλέξουν το παλιό σύστημα?έχω αποφοιτήσει από ΤΕΙ το 2011 και επιθυμώ να μπω σε άλλη σχολή μέσω πανελλαδικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας να ρωτήσω κάτι θα ήθελα γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιο παιδί να αλλάξει κατεύθυνση από θεωρητική να πάει οικονομικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή