Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Άνοιγμα σχολείων - Live μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές μονάδες για τους μαθητές που απέχουν από τα μαθήματα σύμφωνα με τη δήλωσή τους - Δείτε το ΦΕΚ με όλες τις προϋποθέσεις

rsz blogging 336375 960 720Η συνέχιση των μαθημάτων με όλους τους δυνατούς τρόπους αποτελεί προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘ και με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις λύνεται το θέμα της παρακολούθησης των μαθημάτων από μαθητές που θα απέχουν σύμφωνα με την απαιτούμενη δήλωση που έχουν καταθέσει στα σχολεία τους.

Πλέον, θα πραγματοποιείται ταυτόχρονη διδασκαλία 

- σε μαθητές/τριες οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και 

- σε μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19, όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς για την παροχή ειδικής άδειας, ή ήδη νοσούν, ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση στην οποία περιγράφονται όλες οι προϋποθέσεις.

ΦΕΚ Β΄ 1859/2020 - Σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση

Δείτε όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίου τύπου του ΥΠΑΙΘ

Ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση της Πολιτείας για παροχή εκπαίδευσης και διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊου COVID-19.

Στις σχολικές μονάδες οι οποίες τελούν σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, συνεχίζεται η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς.

Στις σχολικές μονάδες, οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας λόγω του COVID-19, προβλέπεται - για τους μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας - η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με τις προϋποθέσεις και εγγυήσεις που είχαν ανακοινωθεί.

Συνοπτικά,

- έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής/αποθήκευσης ήχου και εικόνας,

- ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον/την εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και

- οι ψηφιακές αίθουσες είναι «κλειδωμένες», με έλεγχο εισόδου από τον/την εκπαιδευτικό.


- Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο/η εκπαιδευτικός ή/και ο πίνακας.


- Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση μαθητών.

Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου