Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν θα κλείνουν οι σχολικές μονάδες σε ύπαρξη κρούσματος - Βίντεο

Νέο βίντεο με οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες και τον κορωνοϊό ...Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ, πως δεν θα κλείνουν οι επιχειρήσεις και τα σχολεία, αν διαπιστωθεί η ύπαρξη κρούσματος

Επίσης, είπε ότι «αναμένουμε μια αύξηση κρουσμάτων και θα την επιτηρούμε για να δούμε πως πηγαίνουν και τα μέτρα και να τα παρακολουθούμε. Δεν σημαίνει ότι με ένα κρούσμα θα κλείνουμε μια ολόκληρη επιχείρηση ή ένα ολόκληρο σχολείο».

Μάλιστα, σημείωσε ότι η απόφαση για επαναλειτουργία αρχικά της Γ΄ Λυκείου και των υπόλοιπων βαθμίδων της Β΄ θμιας εκπαίδευσης, ελήφθη ομόφωνα από την επιτροπή των ειδικών.

Παράλληλα, μίλησε για τα τεστ για τον κορωνοϊό και ξεκαθάρισε πως δεν θα πραγματοποιούνται κατ΄ οίκον από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Έτσι, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι τρεις πυλώνες του σχεδίου του ΕΟΔΥ είναι:

- Προστασία των ευπαθών ομάδων και των κλειστών δομών

- Συλλογή στοιχείων από όλη τη χώρα

- Ενίσχυση της ιχνηλάτησης σε όλη τη χώρα

Επιπλέον, έχει πενταπλασιαστεί η δυναμική της Ελλάδας για τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ. Ακόμη, σύντομα θα ενταχθούν στο «οπλοστάσιο» του ΕΟΔΥ και τα τεστ αντισωμάτων.

Ταυτόχρονα, καθημερινά υπάρχει η δυνατότητα για 5.500 τεστ, ενώ τα αποτελέσματα θα μπορούν να βγουν σε 24 ώρες.

«Η πάνινη μάσκα προστατεύει», απάντησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε σχετική ερώτηση και τόνισε πως σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη διαπίστωση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ με τη συνέντευξη του προέδρου του ΕΟΔΥ.


Δείτε επίσης:









Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου