Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Από σήμερα (18/5) επαναλειτουργούν τα ΙΕΚ - Τι πρέπει να γνωρίζετε για έναρξη μαθημάτων, εξετάσεις, βαθμολογίες, πρακτική άσκηση κτλ

IEKΣήμερα (18/5) είναι η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των ΙΕΚ ύστερα από την απαγόρυση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών λόγω της πανδημίας COVID-19.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις σημαντικές αποφάσεις και εγκυκλίους που αφορούν τα Δ.ΙΕΚ (έναρξη μαθημάτων, εξετάσεις, βαθμολογίες, πρακτική άσκηση κτλ).

ΦΕΚ Β΄ 1845/2020 - Τρόπος επαναλειτουργίας όλων των φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης του άρθρου 17 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και των τμημάτων του «Μεταλυκειακού έτους - τάξη μαθητείας» μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

ΦΕΚ Β΄ 1838/2020 - 2. Τροποποίηση της 5954/23-6-2014 (ΦΕΚ 1807/Β΄/ 2-7-2014) υπουργικής απόφασης «Κανονισμός Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)».



ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Δ.Ι.Ε.Κ.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., με συμμετοχή του Προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δέρβου Κων/νου και της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ κας Λυτρίβη Ιωάννας, με αντικείμενο την επαναλειτουργία των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι οι οδηγίες που εξέδωσε είναι σαφείς, αλλά διακρίνονται παράλληλα από ευελιξία, με εστίαση στο διακύβευμα της ασφάλειας, της εξασφάλισης των κανόνων υγιεινής και ταυτόχρονα των συντονισμένων ενεργειών από πλευράς των Διευθυντών των Δ.Ι.Ε.Κ. προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωση του εξαμήνου. 

Ο Γενικός Γραμματέας είπε χαρακτηριστικά ότι το έτος που διανύουμε είναι χρονιά προετοιμασίας, προσαρμογής και αξιολόγησης κι ότι τα χαρακτηριστικά της προσαρμογής και της αξιολόγησης δεν αλλάζουν στις περιόδους κρίσεων, αλλά αντίθετα στις κρίσεις δοκιμάζονται καλύτερα όλοι οι συντελεστές και απαιτείται παρρησία και θάρρος. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον ανοικτό διάλογο με τους Διευθυντές των Δ.Ι.Ε.Κ. και να επισκεφτεί όλες τις Περιφέρειες πανελλαδικά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου