Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ ζητούν με ηλεκτρονικό ψήφισμα γονείς υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Συλλογή υπογραφών

Με ηλεκτρονικό ψήφισμα προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, γονείς υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 ζητούν ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Μέχρι στιγμής (5/4 και ώρα 16.30) έχουν υπογράψει το σχετικό ψήφισμα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας.

Διαβάστε παρακάτω το ηλεκτρονικό ψήφισμα.

Κυρία
Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ

Τα παιδιά μας, μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Λυκείου, μετά την αιφνίδια διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως όλοι μας, διακατέχονται αυτή την περίοδο από φόβο και ανησυχία, για τους ίδιους, τους δικούς τους, τους φίλους και τις φίλες τους, για όλο το λαό. Πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν καταστάσεις ασθένειας στο ίδιο τους το σπίτι και πολλά οικονομικά προβλήματα, από την αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων και τις απολύσεις που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ανεργίας και ανασφάλειας.

Κυρία
Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου δεν αντέχουν άλλο την ψυχολογική πίεση που υφίστανται αυτοί και οι οικογένειες τους, όταν στο άγχος των εξετάσεων, προστέθηκε και ο φόβος της ασθένειας ή του θανάτου. Συνθλίβονται καθημερινά από την αβεβαιότητα και το μαρτύριο της αναμονής, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας του τέλους του Γολγοθά τους.

Ως γονείς, ζητάμε η πολιτεία να επιδείξει την αναγκαία πρόνοια ώστε να απαλλάξει τα παιδιά μας και τις οικογένειες τους από το δυσβάσταχτο ψυχολογικό, συναισθηματικό και οικονομικό βάρος.

Γνωρίζουμε ότι και στο παρελθόν, σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών (π.χ. πυρκαγιά στο Μάτι, σεισμός στην Κεφαλλονιά, πλημμύρες στη Δυτική Αττική) η πολιτεία κρίνοντας με γνώμονα τις ειδικές συνθήκες που προέκυψαν, πήρε μέτρα ενίσχυσης των μαθητών, μαθητριών των πληγέντων περιοχών (απαλλαγή από προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ειδικό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ).

Σήμερα, όλες οι οικογένειες στη χώρα μας είναι κάτω από πρωτόγνωρες ειδικές καταστάσεις.

Ζητούμε:

- Ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών, μαθητριών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

- Οικονομική στήριξη των οικογενειών που έχουν ή θα έχουν παιδιά που σπουδάζουν εκτός του τόπου διαμονή της οικογένειας τους.

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τη σελίδα του ψηφίσματος όπου μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε το ηλεκτρονικό ψήφισμα.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


9 σχόλια:

  1. Ναι βέβαια όλοι στις ιατρικές και στις καλές πολυ τεχνικές σχολές. Μόνο για αστείο μου φαίνεται αυτό το ψήφισμα και ναι έχω κόρη που δίνει φέτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κεραμέως: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/04/2020_52.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν είναι πρωταπριλιά σήμερα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι ότι θα μπουν όλοι στις καλές σχολές.
    Το θέμα είναι ότι δεν θα μπουν ΟΛΟΙ ή μάλλον θα θριαμβεύσουν πάλι οι γονείς που έχουν νταραβερια με "γνωστούς" καθηγητες και παιδιά καθηγητών.
    Γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται.
    Ο βαθμός (ο υποκειμενικός) ΜΟΝΟ για το απολυτήριο και πολύ είναι!
    Αυτά τα χρησιμοθηρικά ψηφίσματα οι "πρωτεργάτες" τους να τα αφησουν.
    Μπράβο στην Υπουργό για το ξεκαθαρισμα , μην χαθεί και κάτι που έχει ίχνη αξιοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τσυριζα ειναι εδω.......ουστ αν σας ειχαμε κυβερνηση οι νεκροί θα ηταν χιλιαδες....δεν προλαβατε να διαλυσεται και την Παιδεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ...ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΆ ΣΉΜΕΡΑ...
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΛΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης οι γονεις ζηταμε να δωσουν στα καμαρια μας το πτυχιο,δουλειά διπλα στο σπιτι , 3000με 4000 ευρω τον μηνα, ωραριο ελαστικο , να μην μας στεναχωρουν τα μαναρια μας,αδεια 4 με 6 μηνες τον χρόνο εξαιρούνται φυσικά οι γιορτές και πολλα αλλα που μας διαφεύγουν αυτη την στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γελάει ο κόσμος. Είναι πολύ άδικο για τα άτομα που έκαναν προσπάθεια και αγώνα όλη την χρόνια και επιδιώκουν να πετύχουν τον στόχο τους. Μη γελιόμαστε η αλήθεια είναι μια όσοι έχουν προετοιμαστει καλά θέλουν να γίνουν οι εξετάσεις για να δικαιωθούν όσοι πάλι ήταν κουκουρουκου όλη την χρόνια βρήκαν ευκαιρία να απαιτήσουν την ελεύθερη πρόσβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή