Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Σημαντική εξέλιξη - Κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο ΚρήτηςΟι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν σημαντική, θετική εξέλιξη στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ.

Προβλέπει, με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών καθώς και την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. 

Συγκεκριμένα, προβλέπει την υλοποίηση συγκροτήματος 2.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και 1.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου

Με τη λήξη της προθεσμίας σήμερα διαπιστώθηκε πως επτά (7) εταιρείες υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά την θετική αυτή εξέλιξη, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών και θα προετοιμάσει τη δεύτερη, δεσμευτική φάση του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, στη δεύτερη φάση θα προβεί σε «ανταγωνιστικό διάλογο» με τους οικονομικούς φορείς που θα προκριθούν, από όπου θα προκύψει η τελική μορφή της διακήρυξης πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. 

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 χρόνια (3 χρόνια έργα κατασκευής και 27 χρόνια λειτουργία). Στην περίοδο αυτή ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και την ασφάλιση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας συνθήκες στέγασης προς τους φοιτητές και τα υπόλοιπα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απευθύνει ευχαριστίες στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους σύμβουλους του έργου για την πολύτιμη συνδρομή τους.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου