Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για το σ/ν του ΥΠΑΙΘ - Ονομαστική ψηφοφορία για τρία άρθρα - Ποια ρύθμιση προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις


Η συζήτηση έχει ξεκινήσει από το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφιση του σ/ν. 

Όμως, την Πέμπτη θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου. Το άρθρο 16 αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης των ΑΕΙ, το άρθρο 33 την αναστολή λειτουργίας των 37 τμημάτων και το άρθρο 50 το διορισμό αποφοίτων κολεγίων στη δημόσια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η συγκρότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, μιας υπερνισχυμένης Αρχής που θα ελέγχει το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (από την κατανομή της χρηματοδότησης έως την αξιολόγηση), η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, η αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων και η «κατάργηση των περιφερειακών εξετάσεων» για την απόκτηση του απολυτηρίου στο Λύκειο.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι πιο πολλές αντιδράσεις αφορούν τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που αφορούν το διορισμό εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση με πτυχίο Κολεγίου χωρίς αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κατηγορείται ότι καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και ότι εξισώνει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων με τα αμφιβόλου ποιότητας πτυχία των κολεγίων. 




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 12/2020 ο Ν. 4653/2020 του ΥΠΑΙΘ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και με διατάξεις για τη δευτεροβάθμια και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/01/122020-46532020-2020.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή