Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου - Δεν θα είναι πλέον σχολική αργία - Νομοθετική ρύθμιση - Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ για την εορτή έτους 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για Εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου - Δεν θα είναι πλέον σχολική αργία - Νομοθετική ρύθμιση - Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ για την εορτή έτους 2020Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Στο σ/ν ''Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις'' συμπεριλήφθηκε διάταξη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και το νέο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων για την ημέρα αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 56 καταργείται η σχολική αργία της 30ης Ιανουαρίου όπου η Εκκλησία μας γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες και πλέον θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των Μεγάλων Αυτών Αγίων για την προσφορά τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Το ΥΠΑΙΘ με ενημερωτική εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες ενημερώνει σχετικά για τις φετινές εκδηλώσεις.

Εν όψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σας ενημερώνουμε ότι 

- την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά 

- θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. 

- Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Σύγχυση με την εορτή των Τριών Ιεραρχών - Ανοικτά θα είναι τα σχολεία με μαθήματα και εορταστικές εκδηλώσεις - Δείτε τη νέα ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/01/blog-post_47.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία - Εορταστικές εκδηλώσεις, εκκλησιασμός και μαθήματα στο πρόγραμμα της ημέρας

    http://panelladikes24.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή